Last news in Fakti

3 Февруари, 2014 18:55 910 0

Куадрадо, Черчи и 4-3-3: Революция в Юве!

  • ювентус-
  • серия а-
  • антонио конте-
  • алесио черчи-
  • хуан куадрадо-
  • революция

Следваща цел - атака на Шампионската лига

Куадрадо, Черчи и 4-3-3: Революция в Юве! - 1
Снимка: БТА/ AP

Ювентус сигурно и уверено крачи към трето поредно скудето в Италия. Фокусът на управниците обаче не е само за трофея – бъдещето също е важно.

Докато Серия „А” и Лига Европа си остават главните цели, „бианконерите” мислят и за близкото бъдеще, най-важната част от което е Антонио Конте. Шефовете в Торино ще направят опит да задържат специалиста поне до 2018 година, а това няма да е мисия невъзможна – наставникът носи Юве в сърцето си, а освен това едва ли ще поиска да си тръгне от „Ювентус стейдиъм”, преди да е вдигнал „ушатата” купа от Шампионската лига.

Плановете за бъдещето обаче не спират с преподписването на Конте. Треньорът е информирал ръководството за желанието си да бъдат привлечени нови играчи. Според британският „Goal” целите на „Старата госпожа” са Хуан Куадрадо от Фиорентина и Алесио Черчи от градския противник Торино. С привличането на тези играчи ще се промени и схемата на тима. Вместо до болка познатото 3-5-2 Конте ще заложи на 4-3-3.

По всичко личи, че опитите на френския Монако, в който играе и българинът Димитър Бербатов, да привлекат Антонио Конте, ще се окажат напразни. Неведнъж той е заявявал, че се чувства „у дома” в подножието на Алпите, където прекара 13 години като играч. Амбициите му са да промени облика на Юве – на домашната сцена вече го направи, ред е за атака в европейските клубни турнири, където „бианконерите” позагубиха славата си.

„Ушатата” купа е и трофеят, който ще бъде неистово атакуван от Юве в близките години. За последно през 1996 година торинци успяха да спечелят Шампионската лига, побеждавайки Аякс след дузпи на финала. Имайки предвид финансовата ситуация на Апенините обаче, тифози и ръководство трябва да се заредят с търпение – минаха годините, в които италианските клубове определяха хода на събитията и властваха на Стария континент.

В близките месеци ще бъде предопределено бъдещето на Юве. А с Конте начело на кораба, то изглежда светло!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА