Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 13:00 758 0

Ювентус ще чупи европейски рекорд

  • рекорд-
  • серия а-
  • ювентус-
  • победи

Старата госпожа гони невиждан рекорд

Ювентус ще чупи европейски рекорд - 1
Снимка: БТА/АР
Ювентус продължава да мачка наред в Серия А. Бианконерите са напът да спечелят трето поредно скудето, но този път с уникален рекорд. В момента торинци се движат с темпо, което може да им позволи да завършат първенството с над 100 точки. Подобно нещо никога не се е случвало в големите европейски първенства.

От първите си 22 мача от първенството Ювентус спечели 19. Само Интер в Милано (1:1), Фиорентина (2:4) и Лацио (1:1) успяха да вземат точки от Старата госпожа. Със същото темпо се движеше и Ювентус на Фабио Капело през сезон 2005/2006.

Тогава обаче бианконерите върнаха газта през втория полусезон и приключиха с 91 т. Европейския рекорд държат Барселона на Виланова и Реал М на Моуриньо, които спечелиха по 100 т. съответно през 2012/2013 и 2011/2012.

Ювентус е безпощаден на собствения си стадион, където този сезон има 11 победи от 11 мача. Верни на принципа "Моят дом е моята крепост" бианконерите бележат по 3 гола средно на мач, а са допуснали едва 7 попадения. Абсолютният рекорд на собствен терен в Серия А принадлежи на градския съперник Торино, който през 1975/76 постигна 14 поредни успеха.

Общо от откриването на "Ювентус стейдиъм" Старата госпожа е спечелила 38 от 49-те си мача там, а е загубила само два – от Интер и от Сампдория.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА