Last news in Fakti

10 Февруари, 2014 22:14 917 0

Тежка загуба и лоша контузия за Левски

  • левски-
  • загуба-
  • контрола-
  • виктория пилзен-
  • огнянов

Столичани загубиха от Виктория Пилзен с 0:3

Тежка загуба и лоша контузия за Левски - 1
Снимка: БТА/АР
Левски загуби от чешкия първенец и участник в групите на Шампионската лига Виктория (Пилзен) в Ларнака 0:3. Това бе трето поражение за българския отбор. Двубоят започна кошмарно за "сините". Новото попълнение Антон Огнянов получи тежка контузия още в третата минута след остро влизане на Томаш Вагнер в средата на терена. Огнянов беше откаран незабавно с кола в болница със съмнение за фрактура на левия глезен.
 
Десетина минути по-късно Валери Божинов беше изведен зад гърба на защитата на съперника и вкара във вратата на Петр Болек, но попадението беше отменено заради засада.
 
Две минути по-късно чехите поведоха със скандален гол. След центриране от корнер топката отиде към далечния ъгъл на малкото наказателно поле, където непокритият словак Мариан Чишовски я спря с ръка и след това я прати в мрежата, но голът беше зачетен, въпреки очевидното нарушение на правилата.
 
В 28-ата минута Виктория удвои. При бърза атака от дясно Томаш Хоржава беше изведен в наказателното поле и с прецизен пас намери навлизащия на скорост в ляво словак Михал Дуриш, който овладя и с точен удар по диагонала не даде шансове на Пламен Илиев.
 
В края на първата част Кевин Брю беше близо до гола. Той получи пас в дясно по атаката на сините и отправи силен удар от 30 метра към далечния ъгъл на Болек, но топката се отби от страничната греда.
 
Павел Хорват центрира от дясно около точката на дузпата, централните защитници на "сините" не се намесиха добре и Томаш Вагнер от десетина метра пусна топката покрай Пламен Илиев.
 
В 53-ата минута Левски отново беше ощетен. След центриране от корнер от ляво резервата Ян Коваржик игра с ръка в пеналта при опита си да избие, но главният арбитър не отсъди дузпа, въпреки протестите на българите.
 
Седем минути преди края Ларсен Туре намери Димитър Макриев в чиста позиция около точката на дузпата, но нападателят стреля слабо по тревата и Болек плонжира в дясно и изби с една ръка. Топката отскочи към Илия Димитров, който направи добавка, но Коваржик изчисти пред голлинията.
 
Така Левски допусна поражение и в третата си контрола в Кипър след загубите с 1:2 от лидера в руската втора дивизия Мордовия и с 2:4 от третия в чешкия елит Теплице.
 
Следващата проверка на "сините" е на 15 февруари срещу руския първодивизионен Урал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА