Last news in Fakti

11 Февруари, 2014 23:57 733 0

Ниска резултатност на старта на кръга в Англия

  • челси-
  • англия-
  • 26-я кръг-
  • ниска резултатност-
  • висшата лига

Челси изпусна трите си точки, Саутхемптън би с много мъка

Ниска резултатност на старта на кръга в Англия - 1
Снимка: БТА/ AP

26-я кръг от Висшата лига на Англия стартира с мнго ниска резултатност. Тази нощ се изиграха 5 мача от Премиършип, в които паднаха едва 4 гола.

Голямата изненада несъмнено се явява равенството, което УБА успя да спретне на Челси на "Дъ Хоутърнс".

Момчетата на Жозе Моуриньо изиграха едно много силно първо полувреме, в което не дадоха нито едно чисто голово положение на противниците си. Така съвсем заслужено в края на даденото от съдията продължение, Челси успя да поведе в резултата след гол на Бранислав Иванович, който успя да реализира с удар от няколко метра, след като бе оставен непокрит в наказателното поле пред Бен Фостър при изпълнение на поредния корнер пред вратата на домакините.

Втората част започна спокойно, отново с надмощие на "сините" от Лондон, които владееха значително топката и не си даваха много напрежение да гонят втори гол.

Логично, това им изигра коварна шега, когато резервата в състава на УБА Виктор Аничебе изравни резултата с попадение в 87-ата минута. Нападателят бе изпуснат в малкото наказателно поле от играещата отлично до този момент отбрана на Челси и с глава препарира Петер Чех за 1:1.

Време за финален щурм не оставаше и Челси се сбогува с трите си точки, а вероятно от утре може и да падне от първото място в класирането, тъй като предстоят мачовете на преследвачите от Сити и доскорошния лидер Арсенал.

 

В друга среща от междинния кръг в Англия, Отборите на Кардиф и Астън Вила също не успяха да излъчат победител. Двата тима не можаха да си отбележат дори и гол и срещата завърши при нулево реми.

Българинът Александър Тонев отново не бе в групата на гостите.

Домакините доминираха през първото полувреме и дори бяха близо до гола в 14-ата минута, когато удар на Фрейзър Кембъл бе избит от Брад Гузан в гредата, а веднага след това шанс се откри и пред Крейг Нуун, който обаче също прати топката в гредата.

През втората част Астън Вила стоеше по-добре, но гостите разчитаха основно на центрирания, които без проблем бяха изчиствани от бранителите на Кардиф. Домакините пък стигнаха до една по-добра възможност, но в 65-ата минута Кенуайн Джоунс от близо с глава стреля в ръцете на Гузан.

Така срещата завърши наравно и съперниците поделиха по една точка, като Астън Вила има актив от 28 и се намира на 10-ата позиция, докато Кардиф е с 22 на предпоследното 19-то място.

Отборът на Уест Хем пък записа трета поредна победа и то за трети път с един и същи резултат - 2:0 в полза на възпитаниците на Сам Алърдайс.

Този път жертва на "чуковете" стана тимът на Норич, който рухна в края на мача на "Болейн Граунд".

Попадения на Джеймс Колинс и Мохамед Диаме в последните шест минути на срещата донесоха победата на лондончани, която ги изкачи в горната половина на таблицата - десето място с 28 точки.

"Канарчетата" се държаха добре в Източен Лондон до 84-ата минута, в която Джеймс Колинс засече с глава отлично центриране на Диаме в наказателното поле и откри резултата. В последната 90-а минута на редовното време Диаме пък сам завърши контраатака на своя тим, за да оформи крайното 2:0 в полза на "чуковете".

С успеха си Уест Хем се отдалечи на пет точки от зоната на изпадащите отбори, в която се намираше много дълго време през този сезон.

Норич пък остава само на една точка над нея и може да попадне там при лошо стечение на обстоятелствата в останалите мачове от кръга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА