Last news in Fakti

16 Февруари, 2014 11:45 609 0

Интер спечели в дербито с Фиорентина

  • интер-
  • фиорентина-
  • икарди

Мауро Икарди донесе успеха на гранда от Милано с ефектен гол

Интер спечели в дербито с Фиорентина - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианският гранд Интер, който този сезон има сериозни проблеми, записа важна победа в съботното дерби с Фиорентина в Серия "А".

"Нерадзурите" надделяха с 2:1 като гости над коравия си съперник, който има претенции за участие в Шампионската лига догодина.

Родриго Паласио откри за гостите преди почивката, но веднага след нея Хуан Куадрадо изравни. Мауро Икарди донесе успеха на гранда от Милано.

Играчите на Интер откриха резултата след 34 минути игра. Тогава при една страхотна контра Фреди Гуарин намери Родриго Паласио и той с красиво отиграване отбеляза за 1:0.

Но радостта на "нерадзурите" продължи само до втората минута след почивката. Тогава домакините съумяха да изравнят. 

Точен беше Хуан Куадрадо с удар от границите на наказателното поле, а топката мина под ръката на вратаря Самир Ханданович.

Но все пак гостите имаха поводи да ликуват след втори гол. Той падна в 66-ата минута, а точен беше Мауро Икарди.

Нападателят получи перфектен пас от Юто Нагатомо и засече топката в мрежата за 2:1. Повторенията обаче показаха, че Икарди беше в засада, неотчетена от реферите.

Това се оказа и последният гол в мача, който донесе ценните три точки на Интер. С тях "нерадзурите" имат вече 39 в актива си на петата позиция.

Фиорентина остава с пет повече на четвъртата, но шансовете да бъде застигнат третият Наполи в битката за Шампионската лига стават все по-малко. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА