Last news in Fakti

13 Юни, 2024 15:19 771 1

Изненадващи събития в Борусия! Терзич напусна клуба

  • един терзич-
  • борусия дортмунд-
  • раздели-
  • напуска-
  • клуба-
  • треньорът-
  • германия футбол

Раздялата е станала по взаимно съгласие

Изненадващи събития в Борусия! Терзич напусна клуба  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Борусия Дортмунд се раздели със старши треньора си Един Терзич.

Немецът е поискал от ръководството на “жълтите” договорът му да бъде прекратен с незабавен ефект, при което след дълго обсъждане ръководните фактори в клуба са дали своето съгласие.

41-годишният специалист спечели Купата на Германия през 2021 г., завърши на второ място в Бундеслигата през 2023г. и достигна до финала на Шампионска лига през 2024 г., загубен от Реал Мадрид в последния мач за клуба на легендата Марко Ройс.

„За мен е невероятно болезнено да кажа това на всички „жълто-черни“ фенове, но днес се разделям с Борусия Дортмунд. Беше огромна чест да спечеля Купата на Германия с Борусия и да изведа този фантастичен клуб до финала на Шампионска лига. След мача на „Уембли“ поисках среща с висшия мениджърски екип на клуба, защото след десет години в Борусия – включително пет в треньорския щаб и две и половина като старши треньор – смятам, че новата ера на клуба трябва да започне с нов човек на тъчлинията. Всички близки до мен знаят, че това беше много трудно решение за мен, но след интензивни дискусии основното ми усещане не се промени. Пожелавам всичко най-добро на Борусия Дортмунд и това не е сбогом – ще се видим скоро“, написа в прощалното си писмо Един Терзич.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генчо

    0 0 Отговор
    Ще идва в Локо Пловдив при бай Круши!