Last news in Fakti

19 Февруари, 2014 00:18 922 1

Барса се оправи със Сити, ПСЖ разпиля Леверкузен

  • шампионската лига-
  • дерби-
  • псж-
  • сити-
  • барса

Утре ни чака ново голямо дерби - Арсенал-Байерн (Мюнхен)

Барса се оправи със Сити, ПСЖ разпиля Леверкузен - 1
Снимка: Шави, БТА/АР

Отборите на Барселона и ПСЖ постигнаха чисти победи и са на крачка от класиране за 1/4-финалите на Шампионската лига.

Момчетата на Тата Мартино надиграха Манчестър Сити като гости с 2:0 в първото голямо дерби от елиминационната фаза на турнира.

"Гражданите" сами са си виновни за провала, който най-вероятно ще означава край на участието им в най-силния клубен турнир по футбол за този сезон.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което каталунците в типичен свой стил владееха повече топката. Хората на Мануел Пелегрини пък може да съжаляват, че дадоха тази възможност на своя съперник и не погледнаха по-смело към неговата врата, а на почивката резултатът бе 0:0.

През втората част английският вицешампион, разполагащ с убийствен състав и намиращ се във върхова форма, рухна срещу шампиона на Испания.

В 53-ата минута Мартин Демикелис спря чисто голово положение на Лионел Меси срещу Джо Харт и получи директен червен картон, а съдията отсъди дузпа, която Меси сам реализира за 0:1.

При нарушението останаха леки съмнения, дали контактът не е бил извършен точно на границата на наказателното поле, но връщане назад нямаше.

Въпреки, че Сити реагира нелошо и опита да се върне в мача, най-вече с отлични изяви на Давид Силва, Фернандиньо и защитата, крахът бе неизбежен.

В 90-ата минута Даниел Алвеш намери мрежата на "небесносините" на скорост от неголям ъгъл за 0:2, а с втория си гол на чужд терен Барселона почти сигурно се класира на 1/4-финала.

 

В другата среща, играна тази вечер, интригата се оказа дори по-малка, след като тимът на ПСЖ тотално смаза отбора на Байер (Леверкузен) при гостуването си в Германия.

Френският гранд спечели с 4:0 и май нма да има много тревоги по пътя си към следващата фаза на надпреварата.

Парижани бяха единствените на терена и правеха каквото си поискат със стреснатия си опонент.

Доказателство за това е, че още на почивката френският шампион вече водеше с класическото3:0 след головете на Блес Матуиди (3') и Ибрахимович - от дузпа в 39-ата и от воле в 42-ата минута.

Минути преди края на срещата пък, новото попълнение на парижани Йоан Кабай тотално довърши безпомощния Байер, нанизвайки четвърто попадение за разгрома, който на практика прави ПСЖ първият четвъртфиналист в Шампионската лига тази година.

Утре ни предстоят мачовете Арсенал-Байерн (М) и Милан-Атлетико (М).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Негрон Джеймс

    0 0 Отговор
    "МаМчестър", както казва автора ...