Last news in Fakti

18 Юни, 2024 10:53 983 3

Арина Сабаленка ще пропусне Олимпийските игри

  • арина сабаленка-
  • пропусне-
  • олимпийските игри-
  • тенис-
  • тенисистка

Шампионката от Откритото първенство на Австралия обяви, че е взела решението от здравословни съображения

Арина Сабаленка ще пропусне Олимпийските игри  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Номер 3 в световната ранглиста по тенис Арина Сабаленка (Беларус) няма да участва на олимпийския турнир в Париж, съобщи официалният сайт на Женската тенис асоциация (УТА).

Шампионката от Откритото първенство на Австралия обяви, че е взела решението от здравословни съображения и защото иска да съхрани сили за сезона на твърди кортове през лятото.

"С оглед на всички здравословни проблеми, които имах през последните месеци, смятам, че ще е най-добре да се погрижа за себе си и да си дам допълнителна почивка. Програмата ми по принцип е доста натоварена и трябваше да жертвам някой турнир. Реших това да бъде Олимпиадата", коментира Сабаленка.

Надпреварата във френската столица ще се играе от 27 юли до 4 август в комплекса "Ролан Гарос" и ще бъде първият олимпийски турнир на червени кортове след Барселона 1992. Това допълнително ще затрудни тенисистите, тъй като Олимпиадата идва веднага след сезона на трева и преди състезанията на твърда настилка в Северна Америка, които включват два поредни турнира от сериите УТА 1000 в Торонто и в Синсинати, последвани от Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк, където Азаренка достигна до финала през миналия сезон.

"Предпочитам да почина малко и да се подготвя за сезона на твърди кортове. Мисля, че за тялото ми ще бъде по-добре. Не искам да поемам излишни рискове", каза още състезателката от Беларус. / БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 няма как

    1 1 Отговор
    да решиш да си починеш от най важния турнир.

    Коментиран от #3

  • 3 (Г)ангстери за (Е)фективно (Р)азграбване

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "няма как":

    в него няма кинти, само престиж