31 Юли, 2024 22:44 974 1

Зверев продължава защитата на олимпийската си титла на сингъл

  • александър зверев-
  • олимпиада-
  • тенис-
  • рафаел надал-
  • алкарас

Рафаел Надал и Карлос Алкарас отпаднаха от турнира по тенис на двойки в Париж

Олимпийският шампион Александър Зверев (Германия) продължава защитата на титлата си на сингъл в турнира по тенис на Игрите в Париж, предаде БТА.

Зверев се класира за четвъртфиналите след победа над представителя на Австралия Алексей Попирин със 7:5, 6:3 и очаква среща с 11-ия в схемата италианец Лоренцо Музети.

Двубоят с Попирин продължи час и 30 минути. Германският тенисист навакса изоставане от 1:3 и 4:5 в първия сет, за да стигне до успешното 7:5.

Във втората част Александър Зверев взе аванс от 3:0 и приключи мача при 6:3.

13-ият поставен Феликс Оже-Алиасим от Канада отстрани четвъртия в схемата руснак Даниил Медведев с 6:3, 7:6(5) за час и 42 минути игра.

Канадецът осъществи ключов пробив за преднина от 5:3 в първия сет и го спечели с 6:3, а във вторият сет бе решен след тайбрек, в който надделя със 7-5 точки.

Следващият противник на канадеца ще бъде шестият поставен Каспер Рууд от Норвекия, който се наложи над аржентинеца Франсиско Черундоло с 6:3 6:4.

По един пробив в двата сета бе достатъчен за Рууд да преодолее съпротивата на Черундоло.

Рафаел Надал и Карлос Алкарас отпаднаха от турнира по тенис на двойки на олимпийските игри в Париж. На четвъртфиналите испанците загубиха срещу поставените под номер 4 американци Раджийв Рам и Остин Крайчек с 2:6, 4:6.

В първия сет Надал и Алкарас допуснаха два пробива, изоставайки в резултата. Във втората част Крайчек и Рам спечелиха подаването на своите съперници за 4:3 и направиха решителната крачка към крайния успех в срещата, която продължи час и 39 минути.

Испанският дует пропусна две точки за пробив в десетия гейм от двубоя, сложил край на участието на Надал и Алкарас в турнира на двойки във френската столица.

Рам и Крайчек ще играят срещу Томаш Махач и Адам Павлашек на полуфиналите. Чехите се наложиха с 3:6, 6:1, 10-5 срещу германците Кевин Кравиец и Тим Пюц.

Рафаел Надал приключи участието си на Олимпиадата в Париж, докато Алкарас продължава в схемата на сингъл.

Австралийците Джон Пиърс и Матю Ебдън също ще играят в предпоследната фаза от турнира, след като елиминираха Доминик Кьопфер и Ян-Ленард Щруф от Германия с 7:6 (2), 7:6 (4).

Коко Гоф и Джесика Пегула приключиха участието си в турнира по двойки при жените. Поставените под номер 1 американки загубиха изненадващо с 6:2, 4:6, 5-10 срещу Линда Носкова и Каролина Мухова в среща от втория кръг.

Във вторник Гоф отпадна и на сингъл след поражение срещу хърватката Дона Векич. Американската тенисистка има да играе в надпреварата на смесени двойки със своя сънародник Тейлър Фриц.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.