Last news in Fakti

10 Март, 2014 16:22 705 0

Нешка Робева ще инициира промени в Закона за спорта

  • нешка робева-
  • промени-
  • закон за спорта-
  • инициира-
  • традиция-
  • народни танци-
  • носии

Ще бъде организирана и национална школа за откриване на таланти

Нешка Робева ще инициира промени в Закона за спорта - 1
Снимка: БТА

Легендата на българската художествена гимнастичка Нешка Робева ще инициира промени в Закона за спорта и физическото възпитание.

Предложението й е учениците да имат право да избират какво да тренират - или някакъв вид спорт, или народни танци. Тя обяви още, че ще организира национална школа за откриване на таланти. В началото ще се изучават народни танци, после и музика, спорт.

Според Нешка Робева, която даде началото на най-новата българска инициатива „Преоткрий традициите“, не трябва да гледаме назад, а напред именно към традициите. Тя призова всеки да облече носия, калпак или старинно бижу, съхранени от неговите родители, и да публикува снимката в своя профил в социалните мрежи.

„Традицията не е нещо остаряло, нещо старомодно, нещо, от което децата ни да се срамуват", заяви Нешка Робева, цитирана от Канал 3.

На по-късен етап пък ще се предложи в часовете по история да бъде застъпен елемента на етнографията. Имаме дълбока история и нашият народ може да се гордее с историята, заключи още Робева. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА