Last news in Fakti

11 Март, 2014 11:30 812 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Март 2014

  • примера дивисион-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • обзор

Барса с изненадваща загуба, Реал се откъсна на върха

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Март 2014 - 1
Снимка: БТА/АР

27-мият кръг от испанската Примера дивисион предложи много интересни сблъсъци на феновете. Борещите се за титлата Реал Мадрид и Атлетико Мадрид успяха да победят своите противници. Барселона, от своя страна, не успя да преодолее Валядолид и загуби изненадващо. 

Ето всички резултати: 

Валядолид - Барселона - 1:0

Шампионът на Испания Барселона отново загуби почва под краката си, след като допусна малко очаквано поражение с 0:1 като гост на борещия се за оцеляването си Валядолид. Херардо Мартино не спази заканата да направи ротации и излезе с титулярите си, но мачът от 27-ия кръг на Ла Лига беляза вече четвъртото поражение на „блаугранас“.

В 17-ата минута домакините сензационно поведоха благодарени на Фаусто Роси. Полузащитникът изпълни корнер вдясно от вратата на съперника, но топката бе изчистена. След серия от карамболи пред и в наказателното поле, тя отново стигна у него, но вече на чиста позиция и за него не бе трудно да стреля покрай Валдес.

Валядолид с 26 точки вече е точно над зоната на изпадащите.

 

Бетис - Хетафе - 2:0

Последният в Испания Бетис победи Хетафе у дома с 2:0. Успехът е първи за севилци след победата пак с 2:0 над Еспаньол на 2 февруари. Успехът съхрани малките шансове на Бетис за спасение. Загубата продължи трагичната серия на Хетафе, който е без победа през 2014-та и има 12 поредни шампионатни мача без успех.

Още в 16-ата минута Салва Севиля центрира от корнер и Лео Баптищао с глава засече от вратарското поле за 1:0.
 
6 минути преди почивката Бетис подпечата успеха със страхотен гол. Алфред Н’Диайе пусна вдясно за Рубен Кастро, който напредна и докато прекият му пазач тичаше назад с бомбен удар под гредата в близкия десен ъгъл направи 2:0.
 
Въпреки победата, Бетис си остава на последното 20-о място с 18 точки, а Хетафе е 16-ти с 27.

Селта Виго - Атлетико Мадрид - 0:2

Атлетико (Мадрид) победи Селта Виго с 2:0 като гост, а в герой се превърна бившият играч на Валенсия и Барселона Давид Вия. Испанският национал се разписа на два пъти в рамките на две минути - между 62-ата и 64-ата, с което осигури ценни три точки за тима на Диего Симеоне.

Атлетико изпревари Барселона и вече заема второто място във временното класиране. Селта е на 11-ата позиция.

Гранада - Виляреал - 2:0

Отборът на Гранада победи Виляреал с 2:0 у дома. Фран Рико от дузпа и Юсеф Ел-Араби донесоха успеха на домакините с голове още през първата част. В 23-тата минута "Ел Гранде" получи възможност да изпълнява 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Рико и испанският полузащитник не сбърка от бялата точка. Само 10 по-късно Ел-Араби оформи крайното 2:0 на "Лос Карменес". След попадението си Рико се отчете и с асистенция за втория гол.

С победата си Гранада запазва 12-ата позиция с актив от 30 точки, докато Виляреал остава пети с 44. 

Еспаньол - Елче - 3:1

Еспаньол спечели домакинството си срещу Елче с 3:1 в мач от 27-я кръг на Примера дивисион. По този начин каталунците прекъснаха негативната серия, в която се намираше отбора. Бившият футболист на Левски Гари Родригес не попадна в групата на Елче за мача срещу Еспаньол.

Мачът започна по перфектен начин за домакините, които поведоха в резултата още във 2-та минута, когато Симао центрира от корнер в наказателното поле на Елче, където Давид Лопес засече топката с глава и я прати във вратата на Мануел Ерера.

Еспаньол удвои своята преднина в 21-та минута, когато Симао центрира от фаул в наказателно поле на Елче, където се получи неразбирателство и Колото успя да прати топката за втори път във вратата на Ману Ерера.

Еспаньол вкара трети гол в 58-та минута дело на Пици. Фуентес си отбеляза нелеп автогол в 88-та минута и по този начин оформи крайния резултат в срещата.

Алмерия - Севиля - 1:3 

Севиля записа очаквана победа с 3:1 като гост на Алмерия. Гостите водеха играта през цялото време и не позволиха на борещия се за излизане от опасната зона Алмерия. Карлос Бака откри в 31-ата минута, а Даниел Карисо удвои в 51-ата. Кевин Гамейро направи резултата класически в 77-ата минута, а Алекс Видал Пареу оформи крайното 1:3 в 85-ата.
 
Алмерия остана сред изпадащите, докато Севиля се нареди зад тимовете с право за евротурнирите.

Реал Мадрид - Леванте - 3:0

Отборът на Реал (Мадрид) победи като домакин Леванте с 3:0.  Кристиано Роналдо в 11-ата минута и Марсело в 49-ата минута доведоха резултата до 2:0 за Реал. Николаос Карабелос в 81-ата минута си вкара автогол за крайното 3:0. От 64-ата минута тимът на Леванте игра с десет души след червен картон на Давид Наваро.

За Реал това е 21-ви успех за сезона, като тимът има три точки аванс пред втория – Атлетико и четири пред Барселона.

За Леванте това бе 11-а загуба, като отборът е в средата на таблицата.  

Валенсия - Атлетик Билбао - 1:1

Отборите на Валенсия и Атлетик (Билбао) завършиха 1:1. С гол на Пако Алкасер в 23-ата минута Валенсия поведе в резултата. В 53-ата минута Адуриз от дузпа изравни.

За Атлетик това бе шесто равенство от началото на сезона, като тимът е на четвърто място в класирането. Валенсия регистрира също шесто равенство и е на 8-а позиция.

Двубоят бе изгледан от помощник-треньора на Лудогорец Явор Вълчинов. Валенсия е съперник на българския шампион на осминафиналите в турнира Лига Европа. Първият мач между двата тима е в София в четвъртък.

Осасуна - Малага - 0:2

Малага се наложи с 2:0 при гостуването си на Осасуна в мач от 27-я кръг на Примера дивисион и спря серията си от четири мача без победа. Южняците регистрираха и едва втория си пълен успех от началото на 2014-та година. За Осасуна това бе втора поредна загуба със същия резултат.

След мача помежду си, двата състава са с равни точки - по 29, но Малага е на 13-то място, докато Осасуна е 15-ти, разделени от Елче, и само на три точки от зоната на изпадащите.
 
Нордин Амрабат се отличи с асистенция за първия гол, вкаран от Саму в 14-та минута, и сам отбеляза втория, в 66-та минута.

Осасуна игра с човек повече и близо 40 минути, след като Хесус Гамес бе изгонен с втори жълт картон още в 52-та минута.

Реал Сосиедад - Райо Валекано - 2:3

Изненадваща загуба допусна Реал Сосиедад като домкин с 2:3 от борещия се за оцеляване Райо Валекано  в мач от 27ия крът на испанското първенство. Това е едва втора негова загуба на  "Аноета" в Примера.
 
Райо Валекано регистрира втора поредна победа, и вече вижда малко светлина в тунела, да се измъкне от зоната на изпадащите.
 
Иниго Мартинес откри още в първата минута на срещата за Сосиедад, но в четвъртата минута Хосе Анхел повали Хоакин Ларивей в пеналта, и арбитърът отсъди дузпа. Потърпевшият застана зад топката, и изравни.
 
Реал Сосиедад излезе отново напред в последната минута от първото полувреме, чрез Рубен Пардо, който се възползва от една лошо отбита от защитата на Райо Валекано топка.
 
Стражът на домакините Субикарай сгреши във втората минута от второто полувреме, и Буено успя да изравни за втори път, до 2:2.
 
В 67-та минута падна и победното попадение, след като Саул свали на гърди, продължи към Буено, а той намери Рубен Рочина, за 2:3.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА