Last news in Fakti

13 Март, 2014 22:12 758 0

Порто взе аванс на Наполи в Лига Европа

  • порто-
  • наполи-
  • залцбург-
  • базел-
  • лига европа

Базел и Залцбург оставиха интригата за реванша след нулево реми

Порто взе аванс на Наполи в Лига Европа - 1
Снимка: БТА

Отборът на Порто се поздрави с минимален успех при домакинството си на Наполи в първи мач от 1/8-финалната фаза на турнира Лига Европа.

Единственият гол отбеляза звездата на португалците Джаксън Мартинес в началото на второто полувреме.

Порто бе по-активният тим почти през целия мач, но не успя да претвори игровото си предимство в повече попадения.

"Драконите" могат още повече да съжаляват, че не постигнаха по-сериозен успех, след като техен гол бе отменен при спорни обстоятелства, а в края на мача Хуан Кинтеро нацели и гредата.

В другата среща от ранната програма на ЛЕ, отборите на Залцбург и Базел не се победиха, завършвайки при резултат 0:0 и оставяйки интригата за реванша.

Гостите бяха по-добрият отбор на "Санкт Якоб Парк" и отправиха повече удари към вратата на Ян Зомер, както и повече в очертанията й, но въпреки това не успяха да го преодолеят. Особено осезаемо бе преимуществото им преди почивката, когато нападателите на "биковете" Роберт Жул и Кевин Кампъл не успяха да открият резултата от много чисти положения.

След почивката, Базел изравни играта, но така и не се стигна до гол в срещата.  По този начин двата отбора оставиха развръзката за реванша си в Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА