10 Септември, 2024 23:45 1 159 0

Хари Кейн с два гола в своя мач №100 за Англия

  • хари кейн-
  • мач-
  • гола-
  • победи-
  • англия-
  • финландия-
  • лигата на нациите

Попаденията донесоха успеха над Финландия

Хари Кейн с два гола в своя мач №100 за Англия - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Англия се наложи над Финландия с 2:0 на „Уембли“ в мач от втория кръг в Група 2 на Лига B на Лигата на нациите. Хари Кейн вкара на два пъти през второто полувреме за успеха на „трите лъва“ в своя мач №100 с националната фланелка, като по този начин донесе втори успех на своя тим в турнира. Финландия пък от своя страна инкасира второ поредно поражение, пише Dsport.

Хари Кейн започна като титуляр днес в своя мач номер 100 за националния отбор на Англия, като става 10-ият футболист с такова постижение в историята на футбола в страната. Преди началото на мача към Кейн на терена се присъединиха и хората от семейството му, а бившите играчи Франк Лампард и Ашли Коул, които са играли повече от 100 пъти за Англия, му връчиха възпоменателна златна шапка. Кейн също на път да подобри рекорда на бившия вратар Питър Шилтън от 125 участия за националния отбор.

Англия осъществи сериозен натиск още на старта на двубоя, но възпитаниците на Лий Карсли не стигнаха до чисто положение пред противниковата врата в дебютните минути.

Хари Кейн успя да прати топката във вратата на Финландия в 23-ата минута, но след проверка на ситуацията с ВАР, попадението на английския капитан не бе зачетено.

Англия затегна обръча около наказателното поле на Финландия по-сериозно на старта на втората част. В 54-ата минута Хари Кейн стреля директно от пряк свободен удар, отправяйки същински снаряд към вратата на гостите. Лукаш Храдецки обаче демонстрира страхотен рефлекс и здрави ръце, за да парира.

„Трите лъва“ стигнаха до първо попадение в двубоя в 54-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд комбинира с Кейн, който се справи с бранител на Финландия, след което стреля мощно точно под напречната греда, за да даде аванс на своя тим в своя мач №100 за националния отбор на Англия.

Англия удвои преднината си в 76-ата минута, когато Нони Мадуеке комбинира на двойно подаване с Александър-Арнолд, който го изведе отдясно. Крилото сви топката за Кейн, който с първото си докосване порази вратата на финдалндците.

До края на двубоя Англия продължи да държи инициативата, но възпитаниците на Лий Карсли не стигнаха до трети гол във вратата на Лукаш Храдецки.

В другия мач от групата Гърция на свой ред постигна втори успех в Лигата на нациите, след като се наложи над Република Ирландия с 2:0. Фотис Йоанидис даде аванс на южните ни съседи в 50-ата минута, а Христос Цолис сложи точката на спора с попадението си в 87-ата минута.

В друг мач, който се изигра по същото време Грузия победи Албания с 1:0 с гола на Гиорги Кочорашвили в 71-вата минута. Чехия пък се наложи над Украйна с 3:2. Павел Шулц вкара два чехите, а Томаш Соучек се разписа от дузпа. За Украйна головете бяха дело на Владислав Ванат и Георгий Судаков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА