12 Септември, 2024 20:44 717 11

Румен Радев отличи Олимпийските ни шампиони с Почетния знак на президента

  • румен радев-
  • президента-
  • отличи-
  • шампиони-
  • олимпийските-
  • спортисти

Президентът изказа благодарност към треньорите, ръководителите и близките на спортистите ни

Румен Радев отличи Олимпийските ни шампиони с Почетния знак на президента - 1
Снимка: БГНЕС

С Почетния знак на президента бяха отличени златните ни медалисти по борба класически стил Семен Новиков и свободен стил Магомед Рамазанов, по вдигане на тежести Карлос Насар, и в тласкането на гюле, категория F55 Ружди Ружди. Удостоени с отличието бяха и сребърната ни медалистка по художествена гимнастика Боряна Калейн и бронзовите медалисти по бокс Хавиер Диас, по вдигане на тежести Божидар Андреев и Кимиа Ализаде по таекуондо.

С плакет президентът отличи състезателките ни по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, по бокс - Рами Киуан, Светлана Станева и Станимира Петрова, Десислава Ангелова в гребането и Биляна Дудова в борбата, Стела Енева в дисциплината мятане на диск, категория F55, Християн Стоянов – дисциплина бягане 1500 м., категория T46, състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева и гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика Камелия Петрова, Магдалина Миневска, Маргарита Василева, Рейчъл Стоянов и София Иванова. Лекоатлетът ни Тихомир Иванов получи плакета си от президента през вчерашния ден поради невъзможност да присъства на днешната церемония.

На церемонията с грамоти бяха отличени треньорите на българските олимпийци Петя Неделчева, Борислав Георгиев, Хоел Еухенио Солер Аррате, Валентин Ангелов, Мирослав Колев, Сослан Фарниев, Павел Христов, Пламен Братойчев, Андреан Ангелов, Румяна Нейкова, Георги Помашки, Евгени Игнатов, Радостин Тодоров, Тони Альошев Велков, Филип Янев, Давуд Етминани, Фарзад Золгхадри, Бранимира Маркова, Весела Димитрова, Марияна Памукова и Ясена Стойнева. Спортните фотографи Костадин Андонов и Любомир Асенов бяха отличени също с грамоти за приноса им в развитието на спортната журналистика, безпристрастното отразяване на спорта и съхранение на спортната история и слава на Република България.

Президентът изказа благодарност към треньорите, ръководителите и близките на спортистите ни. Благодарение на вашата всеотдайност и безкористна подкрепа тези невероятни млади таланти намериха своята реализация и тепърва ще успяват още повече, обърна се към тях държавният глава.

В словото си Румен Радев открои и работата на Министерството на младежта и спорта, на Българския олимпийски комитет и на Българската парлимпийска федерация, както и на спортните ни клубове и федерации за успеха на нашите атлети. Той отбеляза също така усилията им в условията на ограничени ресурси да подобряват инфраструктурата, да дават перспектива за постижения в елитния и в масовия спорт, както и възможност на повече български деца да спортуват. По думите на президента Радев именно спортът дава възможност да имаме по-подготвено, по-силно, по-уверено и по-сплотено младо поколение, което да посреща предизвикателствата на бъдещето.

От името на отличените Боряна Калейн изказа благодарност към президентската институция за уважението към труда и постиженията на спортистите ни. „Щастливи сме да бъдем добрия пример за младите хора и да им покажем, че с много труд, вяра и постоянство се постигат големи резултати в живота“, каза още тя и благодари на треньорите и спортните ръководители за вярата и подкрепата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    5 11 Отговор
    Русия освен ,че освободи България няколко пъти сега печели и златни медали за България.Те това са братушки.

    Коментиран от #3, #4, #9

  • 2 Град Козлодуй

    2 2 Отговор
    Подигравка
  • 3 интересно

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Кога е освобождавала Русия България?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сатана Z

    4 6 Отговор
    Импийчмънт и затвор за рублофатмака продажен.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мддаа

    7 1 Отговор
    Този не се спря да имитира дейност с тези награди. Първо Галванака, а сега той.. Хората изнемогват, а вие се кичите с медали!
  • 8 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    1 6 Отговор
    МОЛОД€Ц ШТИРЛИЦ( р.р.) МОЛОД€Ц! НАШ ЛУЧШИЙ ТРОЙНОЙ АГ€НТ!
    ТАК Д€РЖАТЬ И Д€НЬГИ БУДУТ!
    €$ТЬ "БО ТАШ", €$ТЬ БОЛЬШИ€ Д€НЬГИ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай араб

    1 1 Отговор
    Аз пък не бих взел такъв знак
  • 11 хмммм

    0 1 Отговор
    Муньо фон Фигурантов.