11 Октомври, 2024 07:17 310 3

Габриела Стоева и Евгени Панев с победа на смесени двойки в Кайро

  • габриела стоева-
  • стефани стоева-
  • турнир-
  • кайро-
  • бадминтон

Стефани Стоева стартира с победа на единично жени

Габриела Стоева и Евгени Панев с победа на смесени двойки в Кайро - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Габриела Стоева и Евгени Панев се класираха за втория кръг на смесени двойки на международния турнир по бадминтон в Кайро (Египет), предаде БНР.

Стоева и Панев, които преодоляха квалификациите, спечелиха без игра след отказ на съперниците им Юсиф Мохамед и Гана Елвазери (Египет). Утре двамата ще играят с четвъртите поставени Ян Ортю и Каролин Раклос (Швейцария).

Мартин Хлебарски и Панев загубиха на двойки мъже от представителите на домакините Абделрахман Абделсатар и Монтасер Махмуд с 18:21, 10:21 за 25 минути.

Преди това Стефани Стоева стартира с победа на единично жени. Тя победи без проблеми Садхана Фенелон (Индия) с 21:10, 21:10 за 26 минути. Следващата ѝ съперничка ще бъде водачката в схемата Вивиен Шандорази (Унгария).

Междувременно, Димитър Янакиев и Михаела Чепишева преодоляха квалификациите на единично на турнир по бадминтон за мъже и жени в Истанбул (Турция).

Двамата постигнаха по две победи и се класираха за основната схема. Утре Чепишева ще играе с Христомира Поповска, Гергана Павлова излиза срещу номер 4 Амалия Шулц (Швейцария).

Янакиев надделя в спор за място в основната схема Себастиан Нилсен (Дания) с 21:14, 18:21, 21:11 за 49 минути и утре излиза срещу французина Грегоар Дешан.

Таня Иванова, Станимир Терзиев на единично записаха по една победа и една загуби и заедно с Цветина Попиванова и Терзиев на смесени двойки отпаднаха в пресявките.

Таня Иванова/Гергана Павлова и Михаела Чепишева/Цветина Попиванова ще играят на двойки жени в петък.

Поставеният под номер 2 в схемата Теодор Митев се класира за третия кръг на международния турнир по бадминтон за юноши и девойки до 17 години в германския град Мюлхайм.

Българинът победи Максимилиан Зеймес (Люксембург) с 21:6, 21:9 за 16 минути и утре ще срещне Лука Сезари (Швейцария).

Георги Рупцов и Елена Попиванова продължават напред на смесени двойки след успех над Хон Чак Чжан и Елена Пети (Франция) с 18:21, 21:16, 21:7 за 32 минути.

На единично Попиванова загуби първия си мач от Найла Вибово (Индонезия) с 20:22, 15:21 за 29 минути.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рон Джереми

    2 0 Отговор
    А тройки ша има ли
  • 2 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    Браво! Суперсила сме на федербал. На гоненица на кое място сме?

    Коментиран от #3

  • 3 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Малко по назад от жмичка сме