17 Октомври, 2024 16:58 579 0

В Ман Сити очакват оздравял Де Бройне в събота, иде първият сериозен тест за Ливърпул

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • челси-
  • ливърпул-
  • висша лига

Ман Юн не се е отказал от словенеца Шешко

В Ман Сити очакват оздравял Де Бройне в събота, иде първият сериозен тест за Ливърпул - 1
Снимка: YouTube

В лагера на английския шампион Манчестър Сити се надяват белгийският национал Кевин Де Бройне да бъде на разположение за гостуването на Уулвърхямптън, предаде БТА.

"Гражданите" ще гостуват на Уулвърхямптън в неделя от 16:00 часа в мач от осмия кръг на Висшата лига.

Де Бройне е извън игра в последния месец заради разтежение.

Мениджърът на Манчестър Сити заяви по повод контузията на белгиеца, че това "не е голям проблем", въпреки че Кевин Де Бройне пропусна последните мачове на представителния отбор на родината си в Лигата на нациите, след като помоли да не бъде викан в състава в този период.

Сити заема второто място във временното класиране във Висшата лига със 17 точки, колкото има и третият Арсенал, а лидер е Ливърпул с 18 точки.

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот се наслаждава на добри старт на престоя си на "Анфийлд", но казва, че все още не се е изправил срещу някой от топ отборите, въпреки че това ще се промени в неделя при гостуването на Челси, предаде БТА.

Двубоят от осмия кръг на Висшата лига ще се играе от 18:30 часа в Ливърпул.

Нидерландецът Слот, първият мениджър на Ливърпул, който печели девет от първите си десет мача начело, а сега му предстоят срещи с лидерите в натоварена програма с десет двубоя в три различни турнира. "Мърсисайдци" имат 18 точки от седем срещи във Висшата лига, вкарали са 13 гола и са допуснали само 2, намирайки се в челото на временното класиране с точка повече от Манчестър Сити и Арсенал, а Челси е четвърти с 14 точки.

"Поглеждам към класирането и си казвам "ОК", но кои отбори срещнахме досега и на какви позиции са? Дали са в първата половина или в дъното? Има много трудни съперници, с които тепърва ще играем. Нека да видим къде са, когато стане дузпа за допуснати голови, защото може би до момента програмата беше "добра" за нас", коментира Арне Слот.

Тимът на Челси спечели всичките си три гостувания до момента през сезона с общ резултат 10:2.

Предстоящата серия за Ливърпул включва гостуване на Арсенал на 27 октомври, гостуване на Манчестър Сити на 1 декември, а се очаква титулярният вратар Алисон да пропусне голяма част от този период. Бразилецът лекува разтежение и вероятно ще бъде извън сметките най-рано до двубоя със Саутхямптън на 24 ноември.

Слот обаче е уверен, че резервният страж - ирландският национал Кевин Келъхър ще може да замести достойно бразилския национал.

"Алисон е нашият категоричен номер 1", каза 46-годишният нидерландски специалист.

"Той е най-добрият вратар в света, така че винаги е удар, когато е контузен. Но на почти всяка позиция, имаме втора опция, което е наистина добре. Келъхър вече е показал това", добави Арне Слот.

Нападателят на Ливърпул - Коди Гакпо сподели, че тимът му има сили да спечели всеки един турнир, в който "червените" участват, предаде Топспорт.

Мърсисайдци стартираха отлично сезона във Висшата лига и след седем кръга се намират на върха в класирането след шест победи и една загуба.

"Надявам се, че можем да спечелим всичко. Все още сме в началото на сезона, състезаваме се във всички надпревари, а когато участваш в някой турнир, то ти участваш, за да го спечелиш. Това е нашата цел и мисля, че през миналия сезон показахме, че можем да го направим", сподели Гакпо.

"Бяхме много близо до много неща миналия сезон, но в крайна сметка не успяхме в самия край. Това обаче винаги ви дава надежда и сила за новия сезон. Знаем, че можем отново да стигнем толкова далеч. Тази година ще се опитаме да стигнем още по-напред", каза още нидерландецът.

Манчестър Юнайтед опита да привлече нападателят на РБ Лайпциг, но така и не успя да го стори през изминалото лято и затова ще се опита да го вземе в някой от следващите два трансферни прозореца, пише Топспорт.

Шешко прави силно начало на сезона, като до момента има 6 гола и 3 асистенции в 9 мача от всички турнири.

Затова и "червените дяволи" ще опитат да вземат Шешко, пише "Daily Mail", за да може словенецът да се конкурира с Расмус Хьойлунд и Джошуа Зиркзее.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА