Last news in Fakti

4 Май, 2014 10:30 1 680 0

Кръв, пот и... Купата е за Наполи

  • тифози-
  • кръв-
  • пот-
  • ултраси-
  • бомби-
  • купа-
  • финала-
  • наполи-
  • фиорентина-
  • бенитес-
  • рим-
  • лаурентис

Лаурентис засипа с похвали Бенитес след спечеления финал

Кръв, пот и... Купата е за Наполи - 1
Снимка: БТА

Тимът на Наполи е новият носител на Купата на Италия. В драматичен мач, момчетата на Рафа Бенитес завоюваха отличието за пети път в историята си след успех с 3:1 над Фиорентина.

Така Наполи се израви във вечната ранглиста на победителите в турнира с Милан и Торино. На върха с по 9 отличия пък остават Ювентус и Рома.

Два гола за успеха на неаполитанците отбеляза Лоренцо Инсиние (10 и 15), а един добави Дрис Мертенс в добавеното време. Почетно за "виолетовите" вкара Хуан Варгас в 28-ата минута.

Наполи доигра мача с 10 души, след като Гьокхан Инлер беше изгонен с втори жълт картон десет минути преди края. За последно Наполи спечели Купата на Италия през 2012 г. Фиорентина пък не е грабвал трофея от 2001 г. насам.

Драмата на терена обаче бе предшествана от дори по-голяма такава извън него.

Двубоят на "Стадио Олимпико" в Рим започна със закъснение от 45 минути. Началният съдийски сигнал беше отложен, след като феновете на Наполи засипаха пистата с бомби и димки и един пожарникар пострада.

Поведението им пък бе провокирано от няколко инцидента преди мача, при които пострадаха четирима души, сред които и един полицай, внедрен сред агитките.

Фенове на двата тима се биха яростно в Рим. В мелето между тях се намесиха и привърженици на Рома.

След преговори с президента Аурелио де Лаурентис и звездите на тима, тифозите в публиката се поуспокоиха и все пак позволиха началото на срещата да бъде дадено.

В крайна сметка, на терена качеството на игра беше на нужното ниво, а "небесносините" напълно заслужено ликуваха в края на мача.

Това беше първи трофей за неаполитанците под ръководството на Рафа Бенитес. Те почти сигурно ще играят и в Шампионската лига, така че сезонът им може да се смята за успех.

След срещата, босът на Наполи Аурелио де Лаурентис отдаде заслужено уважение на треньора на тима.

Шефът заяви, че всички трябва да си свалят шапките, за да отдадат уважение на испанския специалист.

„Бенитес е изключителен треньор. Постигна толкова много само за една година, и то в непозната среда. Това е само началото“, започна Аурелио де Лаурентис.

„Всички трябва да си свалят шапките, за да отдадат заслуженото на Бенитес“, каза още шефът.

Колкото до неприятните сцени с феновете, президентът обяви: „Смятам, че съумяхме да овладеем положението по разумен начин. Надявам се феновете да са добре“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА