Last news in Fakti

12 Март, 2015 13:00 4 808 3

Безшумно мини компютърче за $192

  • ubuntu-
  • компютри-
  • compulab utilite 2
Започнаха продажбите на една необичайна иновация от света на компютрите. Става дума за мини компютърчето Compulab Utilite 2, което работи под операционна система Ubuntu. Новото компактно устройство се впечатлява, освен с размерите си и със своята изключително безшумна работа.
 
Compulab Utilite 2 е конструиран така, че не се налага активно охлаждане и поради тази причина в корпуса му няма интегриран вентилатор. Това е и най-миниатюрният компютър на компанията, който е с размери 85х85х27 мм. Цената също не е висока - $192. Корпусът на устройството е алуминиев, а процесорът е четириядрен.
 
Той е Qualcomm Snapdragon 600 с тактова честота 1.7 гигахерца. Compulab Utilite 2 има оперативна памет 3 гигабайта и вградена - 4 гигабайта. Предвиден е и слот за допълнителна памет от 32 гигабайта. Налични са и Ethernet, Wi-Fi 802.11b/g/n, HDMI, Bluetooth 4.0, както и четири USB 2.0 входа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голфаджията

    0 2 Отговор
    Два аудио входа и нито един аудио изход ?

    Коментиран от #2

  • 2 petkov

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "голфаджията":

    Е ти пък сега, подробности...Нали има HDMI, там има и звуков канал
  • 3 хакер

    0 0 Отговор
    объркали са надписа на едната картинка. естествено, че не е с 2 аудио входа без да има изход. иначе отдавна съм се навил на ппдобно компче да го вържа към проектора и да си цъкам на 100". чакам да паднат малко цените, но не искат да падат. феномена с надутите европейски цени е пак налице. в сащ джаджата е под 200$, а в смотаната стара и алчна европа цените са над 200€.разликата е прекалено голяма, за да се засиля да пълня гушите на някой. ако набарам промоция за около 150€ го отнасям