Last news in Fakti

1 Април, 2015 12:02, обновена 1 Април, 2015 12:02 4 255 0

Най-малкият телевизор в света

  • philco predicta-
  • formlabs-
  • телевизор-
  • 3d печат-
  • 3d принтер

През 50-те години на миналия век в бита на американците навлизат наистина удивителни технологични изобретения. Едно от най-популярните сред тях е телевизорчето Philco Predicta, което има основен блок и отделен екран-лупа с диагонал 20 инча и практически плоска повърхност.

Predicta се превръща в абсолютен хит не само заради компактните си размери. Дизайнът му се смята за култов и до днес, което явно е провокирало спецовете от американската компания FormLabs да създадат напълно функционално умалено копие, за да демонстрират възможностите на своите 3D принтери.

Отпечатани са всички части на корпуса, предната лупа е изработена от прозрачен полимер, а в ролята на катодна тръба влиза 2-инчов екран от производителя на компоненти за самостоятелно сглобяване Adafruit. На вградената памет е записан филмът от 1951 г. "Човекът от планетата X".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА