4 Май, 2015 10:28 6 155 3

Неуспешен опит за разходки в космоса

  • космос-
  • ракета-
  • amazon-
  • туризъм

Джеф Безос, шеф на интернет гиганта Amazon, извърши успешен опит за изстрелване на собствен космически апарат. Ракетата стартира от частен космодрум, разположен на територията на щата Тексас. Космическият апарат на Amazon е шестместен и се нарича New Shepard. Първият му тестови полет се осъществи до височина 93.6 километра, след което корабът се приземи, но не достатъчно меко.

По време на изпитанието пасажери в New Shepard нямаше, а при кацането се повреди двигателният тракт. Принципно модулът е предвиден за множество полети, но повредата на този не позволява повече такива. От компанията казаха, че проектът ще продължи и космическият туризъм ще стане реалност съвсем скоро. Вижте повече за полета на космическия кораб New Shepard.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да

    0 0 Отговор
    само така! да избягаме от министри, кметове и политици на друга планета, да ги оставим да си живеят в палатите и да ги изядат живи циганите!
  • 2 прием на

    0 0 Отговор
    И къде ще избягаш бe, цял живот ще ни плащаш данъци, винетки, глоби, ддс и т.н.А ние ще го смучем като комари!
  • 3 пешо

    0 0 Отговор
    ставт тия работи - https://ru.wikipedia.org/wiki/%D1%EF%E8%F1%EE%EA_%E0%E2%E0%F0%E8%E9_%E8_%EA%E0%F2%E0%F1%F2%F0%EE%F4_%D1%F3-27