Last news in Fakti

4 Юли, 2015 14:00 3 458 0

Два лимитирани часовника на Фелипе Маса

  • richard mille-
  • felipe massa-
  • watch-
  • formula 1 driver
За отбелязване на десетата година на отношения между бразилския пилот от Formula 1 Фелипе Маса и швейцарския производител на часовници Ричард Майл те пуснаха два лимитирани модела часовници. Естествено това не са първите модели и по-скоро това е нещо, като обновяване или фейслифт, но с нови материали и вътрешен дизайн.
В момента Фелипе Маса държи шестата позиция във временното класиране на шампионата. Като пилот от такъв ранг естествено, той се сблъсква с много известни личности и един от тях е Ричард Майл, с който се сприятеляват преди време и от там тръгват професионалните им отношения. Корпусът на единия модел наречен RM 056 tourbillon е произведен от блок сапфирен кристал и направата му е отнела над 1000 часа рязане и полиране. Открития достъп до механизма разкрива работата му, резерва от мощност и индикатора за въртящ момент.
Вторият от лимитираните модели е обновения RM 011. Една от разликите му е, че състезателният номер 19 на Маса е заменил главната 12-та цифра на циферблата, но дизайна напомня за нея. Часовникът е изработен ръчно от закален титан и притежава функция за обратно броене и календар, а корпуса му е изработен от многопластови въглеродни нишки и прилича на стоманата на древните японски самурайски мечове. От уникалния прозрачен RM056 ще бъдат произведени само 10 броя, докато от карбоновия RM 011 ще бъдат изработени 100 броя.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА