25 Юли, 2015 20:17 2 132 0

Годишното изложение на биотехнологиите стартира в Тайван

  • biotaiwan-
  • тайван-
  • биотехнологии-
  • иновации-
  • инициативи-
  • изложение-
  • китай-
  • ма инцзю

Събитието ще продължи 4 дни, представяйки редица иновации в сектора на биотехнологиите

Годишното изложение BioTaiwan стартира в столицата Тайпе, представяйки технологичните разработки в областта на биотехнологиите и в същото време насърчавайки обмена между местните и чуждестранни гиганти в индустрията.

В изложението участие ще вземат общо 600 фирми от страната и чужбина, които ще представят своите творения на общо 1200 щанда.  Ще бъдат проведени и редица конференции, семинари и работни срещи.

Четиридневното събитие бе открито от президента на Република Китай Ма Инцзю. „Секторът на биотехнологиите е една от шестте нововъзникващи индустрии, стратегически насърчавани от правителството от 2008г. насам.”, заяви той, допълвайки „Ние отдаваме голямо значение на индустрията и работим в посока увеличаване потенциала й чрез различни инициативи”.

По думите на Ма тези инициативи са генерирали печалби на стойност 9.18 милиарда щатски долара за миналата година, което представлява увеличение с над 50 на 100 от 2008г. насам след встъпването му в длъжност. Броят на фирмите в този сектор също бележи ръст с близо 46%, достигайки до 1600.

Постигането на тези отлични резултати е благодарение на отличната образователна система в страната, която генерира добре подготвени и силно мотивирани кадри, подобрените отношения с Континентален Китай и инвестирането в този сектор.

Президентът на страната заяви, че очаква Тайван да засили позициите си в глобалния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА