Last news in Fakti

21 Август, 2015 10:36 3 403 3

Бебешка количка с круиз контрол

  • бебешка количка-
  • volkswagen-
  • круиз контрол
Немците от Volkswagen разработиха умна детска количка, която е способна да се движи автономно. Моделът е снабден с адаптивен круиз контрол с датчици от автомобила Volkswagen Golf, което и позволява самостоятелно да спира пред препятствия.
 
Количката може да следва намиращ се пред нея обект, като това може да става на предварително избрана дистанция. В ролята на обекта пред количката е родителят. Според специалисти идеята е отлична, но на този етап количката е направена в един-единствен екземпляр и не се говори нищо за серийно производство.

Volkswagen Stroller from ACHTUNG! on Vimeo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Minuva42

    0 0 Отговор
    Не съм специалист, но идеята ми се струва доста далеч от отлична. Направо си е глупава. Искам да видя кой родител ще заплати за екстрата детето му да се вози в количка СЛЕД него и автономно да спира пред препятствия.

    Коментиран от #2

  • 2 Караиванов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Minuva42":

    Този, който кара кола със същия круиз контрол и вози в нея цялото си семейство. А такива не сме малко.

    Коментиран от #3

  • 3 Minuva42

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Караиванов":

    Тук концепцията е коренно различна. Няма родител, който спокойно да остави количката с детето си да се движи след него. Ще му се изкриви врата да гледа назад.
    Всяко нововъведение трябва да предоставя удобство, а не обратното.
    Навярно много производители разчитат на сляпото следване на марката и щом го имам в колата, значи е добро и за бебешка количка.