Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 13:23 19 719 3

Зимни гуми за TIR-ове

  • scandinavia-
  • continental-
  • зимни гуми-
  • камиони
Гумите, обозначени със символ за кал и сняг (M+S) за задвижващата ос са минималното законово изискване за шофиране през зимата в много Европейски страни. сега в гамата на Continental са включени и специално създадени зимни гуми за камиони, ремаркета, градски и междуградски пътнически транспорт.
 
Те се продават под марката Scandinavia и включват зимни гуми за камиони в размери от 17.5 до 22.5 инча. Зимните гуми за камиони са специално създадени за изискванията на всяка ос като предлагат оптимално управление и насочване за предна ос, максимално сцепление и спирачно усилие за задвижваща ос и много по-добро сцепление при завиване и спиране за оста на ремаркето.
Новите зимни гуми на Continental, обозначени със “снежинка”, се представят по-добре от M+S гумите и значително надминават изискванията на “планината с трите върха” - 3PMSF. Зимните гуми, обозначени с този символ, трябва да са преминали стандартен тест, дефиниран от директива 117.02 на ECE и да демонстрират готовност за зимна употреба на заснежени пътища след сравнителен тест за спиране и сцепление.
 
Сравнителните тестове за сцепление, провеждани от Continental показват, че когато са използвани на всички оси, зимните гумите на Continental за камиони значително намаляват спирачния път – при скорост от 50 км/ч с почти 10 метра. В същото време, те увеличават сцеплението с до 40% при екстремни зимни условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангел

    3 1 Отговор
    Има ги от много време. Скандинавците ги ползват много. В Европа не се използват..., а за България да не говорим.
    При средна цена от поне 1000лв на парче си представете сумата, която трябва да се извади за да се "обуе" цялата композиция. :)
  • 2 Atila

    3 1 Отговор
    Не е проблема в цената като цяло гумите са само за сняг и са правени за скандинавието.За Европа не са толкова рационални и за това не ги изискват,за България също стават защото не се чисти и после тировете са виновни.
  • 3 бай Иван

    4 1 Отговор
    Една нова гума е минимум 800лв.