Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 11:40 3 089 0

Дрон за селското стопанство

  • dji-
  • agras mg-1-
  • дрон-
  • селско стопанство

Китайската компания DJI предлага алтернатива на селскостопанските самолети. Според производителя Agras MG-1 се справя 40 пъти по-ефективно с обработката на културите с торове и пестициди, отколкото на ръка.

Дронът е снабден с 8 витла, 10-литров резервоар за течности и специален радар за определяне на разстоянията. Agras MG-1 развива скорост до 8 метра в секунда, обработва по 4 хектара на час, а зарядът на акумулатора стига за 12 минути полет.

Апаратът може да работи както в автоматичен, така и в ръчен режим. След като се "прибере" за зареждане или смяна на батерията, Agras MG-1 запомня координатите на мястото, където е пръскал за последно. Сгъваемата конструкция облекчава превозването и съхраняването, а корпусът има защита от влага, прах и корозия.

Първоначално Agras MG-1 ще се продава само в Китай и Корея, а на по-късен етап ще започнат доставки и за други страни. Цената е $15 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА