Last news in Fakti

2 Декември, 2015 13:26 3 010 7

Дрон извади окото на дете

  • дрон-
  • квадрокоптер-
  • инцидент-
  • оскар уеб

Неуправляем квадрокоптер осакати 16-месечно момченце във Великобритания и предизвика бурни дискусии за безопасността на апаратите, продавани свободно в магазините за играчки. Малкият Оскар Уеб загубил дясното си око, след като операторът-любител Саймън Еванс изпуснал от контрол своя дрон.

Инцидентът се случил при опит квадрокоптерът да бъде приземен от височина 20 метра. Апаратът се оплел в клоните на дърво, променил внезапно посоката си и ударил детето в лицето. Дясното око на Оскар било разрязано на две.

Пострадалият малчуган ще бъде подложен на няколко операции, преди да му бъде поставена протеза вместо изгубената очна ябълка. Виновникът за нещастието Саймън Еванс твърди, че няма никакво намерение повече да се занимава с дронове и изпитва физическа болка само при вида на летящата играчка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    1 0 Отговор
    Към факти.бг. Какво целите с показването на тия снимки, или мислите, че тук сме някви изверги и ........нямам думи просто.

    Коментиран от #7

  • 2 потресен

    1 0 Отговор
    махнете статията
  • 3 некойси

    1 0 Отговор
    Хоби ми е ... имам вече няколко и всеки следващ е по-добър от предишния.
    Но помня едно! Безопасността на първо място! Това не са играчки.
  • 4 Анто

    0 0 Отговор
    Защо да се махат снимките? Нека да се види до какво може да доведе невниманието и безхаберието!!!
    Нека да се стреснат малко хората!
    В България, вместо паметници покрай пътищата, трябва да почна да оставят смачканите при катастрофи коли - на някой може да му дойде акъла.
    А снимките от катастрофите - да се показват без цензуриране!
    Нека да видят какво реално могат да причинят малоумниците!
  • 5 МИСЪЛ

    0 0 Отговор
    ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН!!! ТОВА НЕ Е ИГРАЧКА!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "МИСЪЛ":

    Око може да извади с хиляди предмети, включително и клон от някое дърво в гората. Дай да забраним със закон всички остри предмети, както и разходките в гората, а?!
    Малоумщината няма край!!!
  • 7 селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мухаха":

    В случая мисля с тия снимки направо да се показват в ежедневна медия е отвратително. Да бяха показали порно снимки щеше да е по добре от морална и психологическа гледна точна дете да ги гледа. Отврат! Всяко нещо си има граници!