Last news in Fakti

8 Декември, 2015 12:44 7 906 3

Volvo XC90 T8 Twin Engine с разход 2.1 на 100

  • volvo-
  • xc90

Volvo XC90 T8 Twin Engine впечатли специалистите с комбинацията от мощност и нисък разход на гориво. Според хората от Volvo именно съчетанието на едни от най-ниските вредни емисии в света и всички останали иновации в седемместния SUV го прави най-добрият автомобил, създаван някога от Volvo.

Подобренията, направени след първото анонсиране, са постигнати благодарение на непрестанно усъвършенстване на иновациите на шведската компания. Резултатът от допълнителните настройки е спад от 10 г / км от първоначалната прогноза, с което и разходът на гориво се свежда до 2.1 л/100 км.

Въпреки измереният свръхнисък разход на гориво силовият тракт на новото Volvo XC90 T8 Twin Engine разполага със системна мощност от 407 конски сили и максимален въртящ момент от 640 Нм. Само на ток колата може да измине 43 километра.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Electric

    1 0 Отговор
    Не ми се търси, но сигурно това е разхода за 60км с двигателя и 40км електрически. Защото ако са 100км само с ДВГ ще трябва ефективността му да е над 80%.

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Electric":

    по скоро 43 на ток, 7 км на бензин (1литър), тоест 1 литър / 50км или средно 2 / 100км. Но ако работиш на 5-10км от вкъщи, може би никога няма да ти се наложи да сипваш гориво.
    Имаше 1 милярдер, който казваше, че ходи до офиса само със своя Приус, и му се налага да точи горивото веднъж годишно, защото се съсипва, като колата се ползва само за работа и само на ток, и се зарежда всяка нощ в гаража.
  • 3 Анастас Анастасов Хх

    0 0 Отговор
    За това че може да измине определено разстояние само на ток аз го разчитам, че ако не ползваш двг може да минеш 43 км.никой обаче не уточнява работният режим на системата, има ли рекуперация, кога и при какви условия се задейства двг и съответно ел.мотора,затова неможе да се смята че за 50 км ще изминеш първите 43 на ток.