Last news in Fakti

18 Януари, 2016 14:46 3 282 1

WhatsApp става напълно безплатна

  • whatsapp-
  • мобилно приложение-
  • безплатно-
  • съобщения

От компанията потвърдиха, че премахват годишната такса за приложението от $0.99

Милиарди хора по света разчитат на мобилни приложения, за да поддържат връзка със своите роднини и приятели. Едно от най-популярните приложения от този тип е WhatsApp, което бе купено от Facebook преди две години за внушителната сума от 19 млрд. долара.

Днес шефът на компанията Ян Коум обяви, че приложението става абсолютно безплатно.

Коум смята, че премахването на изискването за плащане може да помогне на WhatsApp да нарасне още повече.

Таксата не бе особено голяма сума за едногодишен абонамент, но означаваше, че потребителите трябва да имат кредитна или дебитна карта, което може да е трудно за някои хора в развиващите се пазари.

"В продължение на много години, ние искахме от някои наши клиенти да плащат потребителска такса за ползване на WhatsApp след първата една година. Открихме обаче ,че този подход не работи... Така че през следващите няколко седмици ще премахнем таксите от различните версии на WhatsApp и приложението вече няма да ви таксува за нашата услуга", заявиха в сайта си от компанията.

"Естествено, много хора ще се запитат как смятаме да финансираме проекта си и дали ще започнем да продаваме реклами. Отговорът ни е не", заявяват още от компанията, отговаряйки на опасенията, че като част от Facebook, който печели пари от продуктите си, като събира данни и продава реклами и това приложение ще предприеме същите похвати на работа. Ако това се случи обаче, от WhatsApp трябва да си спомнят, че има предостатъчно приложения за съобщения, така че потребителите разполагат с изобилие от алтернативи, ако компанията поеме по този път.

Факти.бг припомня, че преди няколко дни компанията, разработила друго подобно приложение – Viber също излезе със съобщение, че услугите й ще останат безплатни. Това съобщение дойде след като миналата седмица се появи фалшива информация, която предупреждаваше потребителите, че от събота (16.01.2016 г.) приложението ще стане платено.

Съобщението приканва получателите да разпространят информацията до своите контакти, като по този начин ще запазят безплатните услуги на Viber, тъй като ще бъдат отбелязани като активни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lkldsfsdfn

    0 0 Отговор
    аз що така не помня да съм плащал за вацап?