28 Януари, 2016 16:00 2 054 1

Бъдещето на дроновете - Drone Racing League

  • дрон-
  • дронове-
  • шампионат-
  • drone racing league

Нещо, което до скоро смятахме за филмова измишльотина се превръща в реалност и изглежда зашеметяващо. Тази летяща лига наречена Drone Racing League ще се проведе общо в пет кръга, като на 22-ри февруари старта ще бъде даден на стадиона на Маями Долфинс, а вторият ще бъде в изоставена сграда в покрайнините на Лос Анджелис, но другите места все още се пазят в тайна.

Управлението на машините достигащи скорост от над 80 километра в час става с контролер и VR маска, която предава образ от камера в предната част на дрона. Както ще видим в клипа повечето дронове не завършват състезанието, а трасето изглежда повече от впечатляващо. Скоро няма да ни учуди появата на професия пилот на състезателен дрон, защото така изглежда бъдещето.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Много е яко!Време беше да се появят и по безопасни състезания!