Last news in Fakti

9 Март, 2016 17:35 11 185 1

Базука против дронове

  • openworks engineering-
  • skywall 100-
  • базука-
  • рпг-
  • дрон-
  • квадрокоптер
Базука против дронове - 1

Квадрокоптерите могат да се използват не само за забавление и безобидни снимки, а и за ред противозаконни дейности. Това кара все повече изобретатели да търсят методи за борба с дроновете.

Базука против дронове

Инженерите на британската компания Openworks Engineering се включват в играта на котка и мишка със SkyWall 100. На външен вид оръжието напомня ръчен гранатомет, но вместо бойна глава използва заряд с мрежа.

Базука против дронове

Противодронната базука разполага с умен прицел, който изчислява дистанцията до мишената, скоростта ѝ и оптималния момент за изстрел. Десеткилограмовият "мрежомет" може да поразява цели на разстояние до 100 метра.

Базука против дронове

SkyWall 100 стреля със сгъстен въздух, мрежата се разгъва в нужния момент, омотава се около дрона и го сваля. За защита на апарата от повреди е предвиден парашут, а зареждането отнема само няколко секунди, което позволява базуката да бъде използвана срещу многобройни въздушни нарушители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Сега следва да направят дроновете, сами да се пазят от мрежата. Да отскачат от местоположението си. Голяма игра ще падне.