Last news in Fakti

26 Април, 2016 13:05 5 075 4

Toyota Prius попадна в книгата за рекорди на Гинес

  • книга за рекорди на гинес-
  • toyota-
  • prius
Toyota Prius попадна в книгата за рекорди на Гинес - 1

В САЩ беше поставен един интересен рекорд, свързан с хибридните автомобили Toyota Prius. Той обаче не е за най-нисък разход или нещо подобно, а за най-голямо количество Prius-и, събрани на едно място.

Постижението беше записано в Книгата за рекордите на Гинес и беше поставено на територията на САЩ в една военноморска база в Калифорния. Мястото не е избрано случайно, защото именно в Калифорния се намират 40% от всички собственици на Prius-и в САЩ.

В своеобразния парад взеха участи и стари, и нови Prius-и. Ще припомним, че в средата на миналата година подобен рекорд беше регистриран в Германия. Той обаче беше за най-много електромобили на едно място. Тогава се събраха 577 електромобила от марките Nissan Leaf, Tesla Model S, Renault Zoe и BMW i3.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моето

    0 0 Отговор
    И ся не разбрах, колко електрички са събрали на едно място? Хубава статия ама ...
  • 2 kolko

    0 0 Отговор
    e tuk kolko sa 260-280 priusa?
  • 3 Пешо

    0 0 Отговор
    готови за претопяване
  • 4 144

    0 0 Отговор
    А сега познайте къде има най много голфове.