27 Юли, 2016 13:16 4 227 3

Подробности за хидросамолета AG600

  • хидроплан-
  • китай
Подробности за хидросамолета AG600 - 1
В Китай успешно завърши строителството на най-големия самолет амфибия в света. Моделното му обозначение е AG600, а идеята за създаването му е да служи за спасителни мисии на вода, както и за борба с горските пожари. По габарити хидросамолетът е съпоставим с Boeing-737. Дължината на AG600 е 37 метра, а широчината на крилата му е 39 метра.Подробности за хидросамолета AG600
Досегашният най-голям хидроплан - руският Бе-200 е доста по-малък. Дължината му е 32.78 метра. Новият китайски хидросамолет се задвижва от четири двигателя WJ-6 и е способен да превозва на борда си 12 тона вода, които може да "загребе" за 20 секунди. Може да каца и излита, както от обикновено летище, така и от водна повърхност.Подробности за хидросамолета AG600

Максималното тегло, с което може да излети AG600 е 53.5 тона, а максималното разстояние, което може да направи е 4 500 километра. С построяването на самолета се занимава държавната авиостроителна корпорация AVIC. Първият полет е насрочен до края на годината, а на този етап е предвидена изработката на 17 такива самолета амфибии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    0 0 Отговор
    Браво на китайчетата - това е бъдещето с промяната на климата ! Не да се похабява голямо количество човекочасове и то безрезултатно !
  • 2 Joto

    0 0 Отговор
    Защо се сравняват с "Бе-200"Той е по-малкия брат на "А-40"Албатрос", който на практика е по-голям от китайския AG600.

    Коментиран от #3

  • 3 petkov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Joto":

    Предполагам защото единият е военен, а другия е цивилен (поне го представят като такъв) Все пак Алботрос-а не може да "загребе" вода и да гаси горски пожар :)