Last news in Fakti

28 Септември, 2016 14:54 12 437 0

VW патентова сензорен автопилот

  • volkswagen-
  • автопилот-
  • автономен автомобил-
  • патент
VW патентова сензорен автопилот - 1

В Европейското патентно бюро е постъпила заявка от Volkswagen за запазване на правата върху сензорен панел, с помощта на който може да се контролират системи за автономно управление. Документите за регистрацията са подадени още през 2015 г., но медиите им обръщат внимание едва сега.

VW патентова сензорен автопилот

Патентът описва тъчпад, разположен на скоростния лост. Така според авторите водачите ще могат да реагират най-бързо на съобщенията на автопилота. Такъв екран обаче може да се монтира навсякъде в интериора на автомобила.

VW патентова сензорен автопилот

Автопилотът ще уведомява шофьора предварително за пътната обстановка и ще му предоставя няколко решения. Водачът ще може да избира една от възможностите с помощта на тъчпада.

Ако автомобилът застигне друга кола, системата за автономно управление ще предложи на водача или да го изпревари, или да остане зад него. За избор на първия вариант шофьорът ще трябва да прокара пръст настрани по тъчпада, а за втората опция - напред.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА