9 Февруари, 2017 14:04 9 582 16

Adidas обвини Tesla в плагиатство

  • tesla-
  • model 3-
  • adidias
Adidas обвини Tesla в плагиатство - 1

Претенциите на Adidas са за това, че логото на електромобила Tesla Model 3 е много сходно с емблемата на немската фирма за спортна екипировка. Представители на Adidas подадоха официална жалба в съда.

В нея се казва, че те използват логото с трите черти още от 1952 година, а сега емблемата на Tesla Model 3 е направо идентична или много сходна с тази на германците.

От Tesla реагираха мигновено и промениха емблемата на модела. Така трите хоризонтални черти се превърнаха в арабската цифра 3. Илон Мъск потвърди промяната на емблемата с личен пост в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имидж

    22 5 Отговор
    Те китайците бълват милиатди ментета на адидас, ама тях никой не ги преследва, а тук където трябва хипер въображение за да видиш адидас в емблемата на тесла са се заяли !?!?
    Ама така сега Тесла няма да е официална кола на батките в Бургас !!!

    Коментиран от #8

  • 2 До имидж

    7 0 Отговор
    Приятел май не четеш добре... става въпрос конкретно за емблемата на модел 3 а не на Тесла като цяло
  • 3 На кирката дръжката

    4 8 Отговор
    Логото на тесла прилича на ваг.н.а!!!!!Просто теслите на дръжките няма да направят така мечтаната революция,докато има нефт просто да ф.к офф тесла,отивай да те блъскат с теслата,и да ти слагат кит с мистирията,прехвален американски боклук!!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Фючър

    2 0 Отговор
    Аз виждам емблемата на "Futuremark" но адидас не виждам :)
    На адидас 3-те черти са с различна дължина...
  • 5 корса

    3 2 Отговор
    Адидас са страхливци, а Мъск е реагирал веднага, да не се занимава с глупости!
    Да съдят китайците, които успешно ги имитират, но не им стиска!
  • 6 трололюбец

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "На кирката дръжката":

    Ще ти се нали ? Ама ядец ! И да ти стане още по-хубаво , ще ти кажа още нещо , по последни цени на борсата Тесла вече струва повече от БМВ и Мерцедес , а в края на месеца почва пробно производство на Модел 3 , демек до края на годината най-вероятно ще струва повече от двете накуп !!! Хубаво ли ти става ?

    Коментиран от #12

  • 7 ffggh

    2 0 Отговор
    Тия па , сульо и пульо почна да съди за глупости , това да патентоваш черти е върховна глупост , да са си направили някое по-така лого и проблем няма.Не мое да се патентова геометрична фигура , като черти , извити екрани и т.н.
  • 8 123

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "имидж":

    Наистина трябва голямо въображение за да видиш лого на Adidas в тия три мижави чертички на Model 3.
  • 9 гощо

    2 1 Отговор
    Е сега Хонда и Хитачи ще им покажат на тесла как се прави електрически двигател!!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 трололюбец

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "гощо":

    А дано , ама надали ...........
  • 11 Pepi

    2 0 Отговор
    На мен емблемата на Тесла ми прилича на кирка. А кирката е изобретил моят прапра ама пра дядо и сега ще съдя до дупка, ха , ха.
  • 12 На кирката дръжката

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "трололюбец":

    Като струва повече от Мерцедес и БМВ,това е временно,има ли историята на Мерца и Бавареца не,това са истински машини на фона на тази тисла!!!Истина боли щот не можеш да си позволиш Нито Мерцедес,БМВ,сигурно караш някой 20 годишен ръждив таралясник!!!!!

    Коментиран от #13, #15

  • 13 трололюбец

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "На кирката дръжката":

    Да бе , да , съвсем временно . То имаше и едни други с голеееми истории и традиции , ако си ги чувал примерно АТТ , Bel , IBM , Motorola , Simens , Nokia , Philips, Mackintosh и т.н. Ако не знаеш сега ако ги събереш всичките накуп ще са има няма една десета от Apple , Google или Mikrosoft . И това сигурно е временно , а ? И за твое съжаление мога да си позволя и БМВ и Мерседес , ама нямам никакво намерение да давам 60-70 бона , да не говорим за повече , за боклук който с излизането от магазина вече е загубил 35% от цената , а до десетата година още 3-4 пъти по толкова и е за скрап . А Тесла тия пари ще ти ги върне за 300000 км само от гориво , "консумативи" и сервиз , без да смятаме данъци, паркиране и т.н. На мен това ми е пробега за 5-6 г максимум . Пък ти си мечтай за "история" и гледай как те късат по светофарите "Теслите" или се надяваш , че любимците ти до 5-6 г ще го обърнат на "електрички" ?

    Коментиран от #14, #16

  • 14 На кирката дръжката

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "трололюбец":

    Ок добре,мутра извинявай до 5-6 години не се знае свят да ли ще има!!!!
  • 15 трололюбец

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "На кирката дръжката":

    А и забравих , като забранят двг-тата в София ," историческите" на село ли ще си ги караш или ще им се радваш в гаража , хахахахаха ...
  • 16 Пръц е bmv

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "трололюбец":

    Супер,ама тоз не загрява.Хич не му пиши.