2 Май, 2017 16:46 8 832 2

Porsche патентова нов вид еърбегове

  • porsche-
  • еърбег-
  • въздушна възглавница-
  • патент
Porsche патентова нов вид еърбегове - 1

В края на април в щатското патентно ведомство е подадена заявка за запазване на интелектуалните права върху нов тип въздушна възглавница за автомобили. Подател е германският производител Porsche, а новите еърбегове ще се монтират в колонките на ветроупорните стъкла на кабриолети.

Технологията е замислена за случаите, в които при катастрофа главата на шофьора си приплъзне по въздушната възглавница, вградена във волана. По принцип за такива обстоятелства са проектирани еърбеговете в облегалките на седалките и горната част на кората на вратата, но при открити автомобили те не са така ефективни.

Макар да са проектирани специални за кабриолети, новите еърбегове ще се монтиран и на закрити модели. В патентните документи не са споменати срокове за внедряването на разработката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dwdw

    4 4 Отговор
    Нов вид ?? Коли 2003 година имат AirBag в колонката
  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ЖАЛКО ЗА ПОЛ УОКЪР