Last news in Fakti

10 Май, 2017 11:48 1 844 0

CatNani възпитава непослушни котки

  • робот-
  • котка-
  • catnani
CatNani възпитава непослушни котки - 1

Интересен проект за мини робот, който се бори с неприятния навик на котките да безчинстват из дома, докато стопаните ги няма, набира средства за серийно производство. Машинката изработва устойчив условен рефлекс у животинките без да предизвиква омраза към "родителите".

CatNani може да се придвижва по плоски повърхности, избягвайки всички препятствия като вази, захарници, солници и други предмети по масите в дома. Роботчето следи котката чрез медальон на врата ѝ, като първо я прогонва с ултразвуков сигнал.

CatNani възпитава непослушни котки

Ако предупреждението не свърши работа, в действие влиза спрей с цитрусова есенция, каквато писаните ненавиждат. Стопанинът отсъства по време на педагогическия процес и животните не свързват с него неприятните усещания, с което намалява рискът от отмъщение.

CatNani възпитава непослушни котки

Поведението на котката може да се контролира с помощта на няколко подобни устройства из цялата къща. Роботите могат да се поставят и в саксии, за да предпазват и "нарочени" растения.

Ако събере нужните за серийно производство $500 000, CatNani ще струва $55. Инвеститорите в проекта в платформата Indiegogo получават 20% отстъпка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА