Last news in Fakti

16 Май, 2017 11:52 3 044 2

Латвиец скочи от дрон

  • дрон
Латвиец скочи от дрон - 1

Латвийски скайдайвър изпълни първия скок на човек от безпилотен летателен апарат на компанията Aerones. Товарният дрон с 28 пропелера и товароносимост 200 кг издигнал Ингус Аугсткалнс на височина 330 метра. За стартова площадка е използвана 120-метрова телекомуникационна кула, за да има време да се отвори парашутът в случай на механична повреда.

От Aerones се хвалят, че успешният експеримент доказва готовността им да се справят със сериозни задачи като спасителни операции, гасене на пожари и други екстрени ситуации. Неотдавна от компанията демонстрираха как дроновете им могат да се използват за влекачи в спортове като уейкбординг, сноубординг и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ексреист

    2 3 Отговор
    ЕкстреМни ситуации, не го ли научихте?

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ексреист":

    Все пак може и ти да научиш нещо :)

    "Значенията на двете думи са много близки и дори се припокриват, но все пак има известна разлика: екстремен означава по-скоро краен, радикален, а екстрен – извънреден, много бърз, спешен, а също и непредвиден. Една ситуация е екстремна, когато има бунтове, стълкновения, сражения, а екстрена, когато е по-скоро необичайна, например стане някакво произшествие, пожар, земетресение, наводнение, трябва да се действа бързо и т.н."