Last news in Fakti

22 Май, 2017 14:25 3 823 2

Renault тества зареждане в движение

  • renault-
  • chargemaster-
  • qualcomm-
  • formula e-
  • бобина
Renault тества зареждане в движение - 1

Renault провежда изпитания на нова система, която може да зарежда акумулаторите на електромобили в движение. Технологията, разработена в сътрудничество с Chargemaster и Qualcomm, позволява попълване на заряда при скорости до 100 км/ч.

Тестовете се провеждат на полигона "Фабрик+ южно от Париж. Системата е базирана на безжичната технология Qualcomm, която се използва за зареждане на електрическите болиди от Formula E.

Системата се състои от вградени в пътното платно индукционни бобини, които предават заряд буквално по въздуха. Според Renault по такъв начин могат да се зареждат два едновременно движещи се автомобила, а технологията може да направи електромобилите много по-достъпни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 1 Отговор
    Еми да , щото някои реват , че десет-петнайсет минути на зареждачка им били много , сега няма и да спират изобщо , хайде да видим сега колко дена може да изкара някой "разбирач" без да спира , та да си начеше крастата за "пробег"
  • 2 гост

    8 0 Отговор
    Всъщност има една полза , стига и батерия за 50 км , демек колата ще струва колкото днешен мотопед