7 Декември, 2017 12:09 2 264 1

Ford ще продава коли през Alibaba

  • ford-
  • alibaba

Ford и Alibaba Group са на прага на сделка, която ще позволи на американския производител да продава автомобили по интернет чрез китайския гигант в онлайн търговията, съобщава Reuters. Според запознати шефът на американската компания Джим Хакет и правнукът на основателя ѝ Уилям Форд Мл. ще пристигнат днес в гр. Ханджоу, за да подпишат споразумението.

Ford се надява сделката да му осигури пазарен дял във все по-активната онлайн търговия с автомобили. Колите ще се доставят на място в лицензирани магазини, които ще поемат и поддръжката им.

В по-дългосрочен план партньорството с Alibaba може да доведе и до разпространението на истински вендинг машини за директна продажба на автомобили. Клиентите ще могат да пазаруват от автоматите със специално приложение за смартфон или да си насрочат тест драйв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    0 0 Отговор
    Колко ли ще струва доставката до България?
    Явно само това е начина да си увеличат печалбите. Нуслемайно има толкова много вицове за тази марка.