22 Март, 2012 13:26 3 495 0

LG представи най-големия 3D телевизор в света с OLED дисплей

  • lg-
  • 3d-
  • oled-
  • led-
  • lcd-
  • телевизор

 

В Пекин корейската компания LG презентира своя нов продукт - 3D телевизор с OLED дисплей. Интересното е, че този продукт се явява най-големия телевизор с екран на основата на органични светодиоди.
 
До този момент нито една друга компания, занимаваща се с разработка и производство на телевизори, не е успяла да направи това. Иновацията на LG е с диагонал 55 инча или 137 сантиметра, а дебелината на телевизора е само няколко милиметра.
 
Устройството е снабдено и с 3D технология, но триизмерните образи са видими само с помощта на специални очила. Ще припомним, че съществуват телевизори, които могат де предават триизмерно без наличието на въпросните очила, но те са със значително по-дебел корпус.
 
Освен феноменалните габарити OLED-телевизора на LG притежава и картина с изключително ярки и контрастни образи, които в пъти превъзхождат тези от популярните дисплеи с течни кристали, познати с обозначението LCD.
 
За съжаление представителите на корейската марка не съобщиха на медиите кога ще стартират продажбите на новия 55-инчов 3D OLED телевизор. Останаха неизвестни и основните параметри като резолюция на дисплея, време за реакция, поддържане на допълнителни функции и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА