19 Април, 2012 12:55 1 982 0

Направи си сам: Симулатор на Boeing 737

  • boeing-
  • 737-
  • симулатор

 

На запознатите с темата авиация е добре известно, че Boeing 737 е самолет за полети на къси до средни дистанции. Той е най-разпространеният и продаван аероплан на света. Повлиян от неговата популярност, един американски ентусиаст на име Джеймс Прайс решава да си направи доста реалистичен симулатор.
 
Авиодиспечерът Прайс има представа от конструкцията и техниката на Boeing 737. Това обаче се оказва недостатъчно, защото Прайс отделя цели 12 години от живота, за да се сдобие със собствен симулатор на самолета в гаража в гаража си.
 
За основа на конструкцията американецът използва оригинална носова част от 737. С течение на времето кабината е оборудвана с всички необходими уреди, като за този си мерак Плайс харчи $150 000.
 
Проектът е частично завършен и според специалисти симулаторът е доста реалистичен. Джеймс Прайс обаче не смята делото на живота си за приключено. Той възнамерява да продължи с ъпгрейд и доразработка на симулатора, като за целта използва всички съвременни IT-технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА