Last news in Fakti

24 Април, 2012 13:29 2 005 2

Втората генерация Opel FlexFix вече може да транспортира до четири велосипеда

  • opel-
  • flexfix-
  • astra sports tourer-
  • zafira tourer

 

У нас вече е налично модернизираното второ поколение на багажната система за превоз на велосипеди FlexFix на Opel. Тя може да транспортира наведнъж до четири велосипеда и се предлага при моделите Astra Sports Tourer и Zafira Tourer. Иновационната система, която в сгънато състояние е напълно вградена в задната броня на автомобила, се предлага само от марката Opel и гарантира лесен транспорт на колела. Интересното при второто поколение на багажника е, че може да носи по-голям товар включително и електровелосипеди.
 
Нова е и функцията за накланяне на багажника, като по този начин се дава възможност за отваряне на задния капак дори при пълно натоварване на външния багажник. Още една от новостите е, че първият и вторият велосипед на багажника вече може да тежат до 30 килограма  всеки (досега допустимото тегло на велосипед бе ограничено до 20 кг).
 
Общата товароносимост на багажника е 80 килограма, а специални стойки с гумени вложки гарантират сигурното закрепване на велосипедите. Друго изключително привлекателно за потребителите предимство на второто поколение на системата FlexFix е възможността за заключване на велосипедите, което предпазва от крадци при спрял автомобил.
 
Велосипедният багажник на Opel е много удобен за употреба, защото може да бъде сгънат и разгънат на ръка без необходимост от допълнителни инструменти. Когато не се използва, той изчезва напълно в задната броня. Разгъването му става заедно с регистрационната табела на колата и допълнителни задни светлини.
 
За разлика от разположените на покрива багажни системи автомобилите, оборудвани с FlexFix, не попадат под ударите на ограничението на максималната скорост до 120 км/ч, тъй като при тях велосипедите са разположени в задната част. Tова стабилно разположение е особено добро по отношение на безопасността в ситуации на внезапно спиране или при евентуален сблъсък. При включване на задна предавка, специален звуков сигнал напомня на водача за багажника, когато той е в отворено състояние.
 
Цените на системата FlexFix започват от 1035 лева (с включен ДДС) при модел Corsa, 1 170 лева за Meriva и 1 220 лева при модела Antara. Модернизираната система FlexSystem може да бъде закупена на цена от 1 425 лева при модела Astra Sports Tourer и 1 545 лева при Zafira Tourer.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име Фамилия

    0 0 Отговор
    В България практически не може да се регистрира елементарен оптичен тунинг.
    Но виж всякакви изгъзици, направени от разни китайски производители - няма проблем!
    И после ми се опонира, че не ми била виновна държавата!
  • 2 Опел

    0 0 Отговор
    Това не е изгъзица и не е китайско - немско е. Освен това защо да не се регистрира - безопасно е, функционално и съобразено с правилника за движение по пътищата.