16 Май, 2020 11:30 3 280 17

Apple иска iPhone да е по-малко "китайски"

  • apple-
  • iphone-
  • индия-
  • китай-
  • производство
Apple иска iPhone да е по-малко "китайски" - 1
Снимка: Shutterstock

Apple планира големи производствени промени, които в крайна сметка ще доведат до това повече iPhone да се правят в Индия. По този начин технологичният гигант ще намали зависимостта от операциите си в Китай. Това предаде Softpedia.

Намерението на базирания в Купертино технологичен гигант да бъде по-малко зависим от китайското производство не е нещо ново. Сега обаче изглежда, че промените в това отношение започват да придобиват реални измерения, след като висши представители на Apple се срещат с правителствени служители в Индия, за да обсъдят местните производствени планове.

По-конкретно, The Indian Economic Times отбелязва, че базираният в Купертино технологичен гигант иска да произвежда смартфони на стойност 40 милиарда долара в Индия. Това ще се случва с помощта на местни партньори като Wistron и Foxconn, които вече произвеждат iPhone в страната.

Този ход може да бъде огромен удар за Китай, но голяма печалба за Индия. В момента Apple произвежда продукти на стойност 220 милиарда долара в Народната република. В Индия този показател възлиза само на 0.5 милиарда долара. Съдейки по тези данни, увеличението ще бъде огромно.

В същото време Apple е подложен на натиск да премести поне част от продукцията в Съединените щати. Президентът Доналд Тръмп многократно е молил технологичния гигант да произвежда iPhone във вътрешния си пазар, включително и в началото на 2019-а, когато акциите на компанията се сринаха.

„Apple е страхотна компания. Аз обаче трябва да се тревожа за нашата страна. Не забравяйте, че Apple произвежда продуктите си в Китай. Казах на Тим Кук, който е мой приятел, да произвеждат в Съединените щати и да изградят онези големи красиви фабрики, които продължават с километри. Сега обаче Китай е най-големият бенефициент на Apple. Причината за това е, че технологичната компания произвежда своите продукти най-вече там", каза Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Б Б

    12 1 Отговор
    Ами, да го направим повече "Български".

    Коментиран от #4

  • 3 може

    8 2 Отговор
    И индиѝски.
  • 4 Караниколов

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Б Б":

    Заделям няколко завода от автомобилостроенето и ги почваме.
  • 5 Русороб

    2 8 Отговор
    Това са първите лястовички, ще става страшно за азиатците явно.
  • 6 хандро

    4 13 Отговор
    На хуавей им спират процесорите и всички американски технологии и софтуери за направа на процесори. Ще ядат дървото.

    Коментиран от #16

  • 7 гост

    0 17 Отговор
    Сто пъти казах , ама на русопитеците не им се вярва , щото не им изнася !!! Важен е не производителя , а клиента !!!! Щото той плаща сметката и поръчва музиката !!! А производители много и всички се натискат , когато има платежоспособен КЛИЕНТ !!! А скоро даже този клиент няма да има нужда и от производител , щото всичко ще е роботизирано и ще си произвежда сам в "двора" , а не в задръстен комунистически Китай !! Пък те да си произвеждат "хуйвейте" по 100 долара парчето ,ама вече и китайците не ги щат , ами искат нещо по-така !!! Американско !!!!

    Коментиран от #11

  • 8 ПЕНКО

    4 4 Отговор
    И НАЙ-ОБИКНОВЕННОТО ТЕЛЕФОНЧЕ ОТ ПРЕДИ 2000Г.- ВЪРШИ РАБОТА
    ЗА НОРМАЛНА ГЛАСОВА КОМУНИКАЦИЯ И ДНЕС -НАВСЯКЪДЕ!!!!КОМУ СА НУЖНИ ТРАНСВЕРИ ПО ТЕЛЕФОН-АЙФОН !?!?!? ВИЖ КАЧЕСТВЕНИТЕ АЙФОНИ СА И СУПЕРКАМЕРИ И ФОТОАПАРАТИ...И ТИ ПУСКАТ- СУПЕР МУЗИКА !?!?!? А СТИГА ГЛУПАНАРЕНЕ ПРЕД МАНИПУЛАТОРИТЕ - С РАЗНИ 5 ДЖИ ПЛАТФОРМИ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Баща ти

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Теб кой те попита, че казваш по 100 пъти. Лягай да спиш, че много разсъждаваш.Най-големия пазар на прогнилите ябълки е в Китай. Като спрат да продават там, губят 40% от печалбите си. То трябва да си безмозъчен, ако не виждаш как краварите се опитват да дърпат конци те на целия свят.
  • 12 Принципно е

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПЕНКО":

    Принципно си прав, но смартфоните са отражение на съвременния живот. Електронните технологии са неразделна част от съвременния живот, удобни са и спестяват време.
  • 13 Ivan S

    2 0 Отговор
    Маке Булгария греат агаин! Да си направим наш роден Т-елефон! В някоя долина- Розовата примерно. С малка антенка, да си чистим под нокътя на кутрето...
  • 14 Вуте

    6 1 Отговор
    Според САЩ дори и Индия ни превъзхожда в технологично отношение. Нещата не опират само до цената на труда. На нас досега никой не ни е гласувал доверието да произвеждаме даже джобно фенерче с батерии от 1.5v. Вероятно като гледат как си правим улиците в София и им става ясно какво ще надробим от фини детайли! Миш-маш.

    Коментиран от #15

  • 15 Всичко е въпрос на контрол

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Вуте":

    който за съжаление тук не съществува.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 1234

    0 0 Отговор
    Изсмукана от пръстите статия - просто индийското правителство притиска Епъл - ако иска да продава в Индия трябва да има местно производство. А индийския пазар си заслужава