Last news in Fakti

27 Юли, 2020 18:20 6 970 20

Китай изпробва успешно най-големия хидроплан в света (ВИДЕО)

  • ag600-
  • хидроплан-
  • китай

Най-големият хидроплан в света AG600 извърши първия си успешен полет над море, съобщава китайската информационна агенция Xinhua. Тестът е проведен в гр. Циндао на брега на Жълто море.

AG600 е останал във въздуха малко повече от половин час. Преди това машината е изпробвана над суша и в язовир.

По информация на FlightGlobal екипажът на AG600 се състои от четирима души. Хидропланът е предназначен за спасителни операции и гасене на горски пожари, но може да превозва и до 50 пътници.

AG600 има четири турбовитлови двигателя Dongan WJ-6. Максималното полетно тегло на машината е 53.5 тона. Дължината на фюзелажа е 36.9 м, а размахът на крилете - 38.8 м.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    40 2 Отговор
    Това е една незаслужено изоставена технология , която може да спести трилиони от строеж на нови летища , а над 80 % от човечеството живее до големи водни басейни от рода на реки , езера , язовири и морета , които са готови летища за такива самолети !

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Да беее

    13 22 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    И каква скорост мислиш, че развива това нещо с тези гондоли, че и на крилете му. Кой ще тръгне да се влачи с парен локомотив? Те ти казаха къде ще се използва. Където времето не е критерий.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 гост

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да беее":

    Това "нещо" развива абсолютно същата скорост и разход като "сухоземните" си двойници с колела , които и той си има ако не забеляза , за когато му се налага да каца и излита от твърда настилка !!! По точно 600-700 км/ч , което е напълно достатъчно за полети на средни разстояния от 2-3 000 км !!Естествено е по-скъп за производство , но това се компенсира мноооого пъти като казах от спестените пари за строеж на летища !!! Има и реактивни вариант на такива самолети , макар че няма смисъл , а витловите скоро ще имат електрически варианти !!

    Коментиран от #6, #15, #19

  • 4 00000014

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Вече си Нобелов лауреат! Как ли не са се сетили всички онези тъпанари?! ...... Ниво на басейна, сила на вятъра(вълнички), променливо течение ...... Много са факторите даващи предимство на твърдата писта. Не ми се пише повече.

    Коментиран от #9

  • 5 Ynd

    11 1 Отговор
    Виждам силуета на Ил-76 в снимката
  • 6 Да беее

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Хайде холан! Както казват холандците! Ти се изкара по-голям професор от....няма да казвам... Що си мислиш, че си по умен от хора, които само с това се занимават! И то не в гаража си! Аре бегай!

    Коментиран от #11

  • 7 Hellish

    1 1 Отговор
    Това е малък самолет. Вижте BV-238, това е най-големият хидроплан който някога е строен и е летял.

    Коментиран от #12

  • 8 Не бееее

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да беее":

    Глеам все с Ту 144 и Конкорд летиш, смешник!
  • 9 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    Ами като гледам тия "тъпанари" дето са построили този и явно смятат да не спират са се "сетили" !!! А всичко това дето си го изброил важи , ама за преди 30-40 годинки , явно и твоите "знания" са свършили тогава и нямаш намерение да ги "обновяваш" , хахаха !!! Това спътници , компютри , нови поколения самолети кой ги брои , важното е че си чул , ама не дочул нещо преди сто години и то още трябва да важи специално заради тебе , хаха !! Е , ще те разочаровам , хората , дори китайците вече пращат ракети на Луната и Марс , та ще им е проблем да сметнат един вятър и вълнение и то когато от това спестяват милиарди и трилиони ???? Хахахахха !! Не Нобелов , на клуба за специални потребности си лауреат пожизнен явно !!!
  • 10 Дядо Йоцо

    4 1 Отговор
    като гледам, китайско копие на Бериев - майстори са в репликите

    Коментиран от #17

  • 11 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да беее":

    Май като гледам хората дето "с това се занимават" точно това правят за твой ужас , връщат се към точно тази технология , щото точно в Китай никой не си прави каквото му скимне , особено когато става въпрос за милиони , да не кажа милиарди , тоест щом този самолет е произведен , значи е поръчан от държавата и то не за забавление , та кой от кого е по умен май ти трябва да се питаш !!!!
  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Hellish":

    Самолета изобщо не е малък , просто голяма част е заета от резервоарите за вода за гасена на пожари и въпреки това има място за 50 човека !!! Ако е в нормално изпълнение ще качва поне 200-250 човека плюс товар или само товар колкото големите товарни самолети , че и отгоре

    Коментиран от #13

  • 13 00000014

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    С болни хора като тебе е безсмислено да се спори. Явно не знаеш какво е това нещо бизнес, където точността във времето(излитане, кацане за минута на самолет), вложените пари, не могат да бъдат жертвани в зависимост от капризите на времето. Общите ти приказки са като балон пълен с въздух. А рентабилността на хидроплана се състои в това, че където каца там и товари водата за гасене. Другото приложение - военни операции и туристически атракции. А професионалистите казват кое и как е по-изгодно да се направи. Останалото е за комплексирания мозък, страдащ от мания за неповторим интелект.

    Коментиран от #14

  • 14 0033

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "00000014":

    Чета те и си викам: " Тоя пич със 100%-тна сигурност е от хората, които носят маски дори в кенефа.

    Коментиран от #16

  • 15 baj huej

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    плюс това е по безопасен
  • 16 00000014

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "0033":

    Ха-ха! Аз съм един от тези, за които този вирус не съществува. И се надсмивам над всеки, който трепери за животеца си и вярва на политическите шарлатани. И презирам тези, които са платени и паникьосват умишлено народа.
  • 17 baj huej

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Йоцо":

    но по малък, и с витла
  • 18 а бей

    1 0 Отговор
    И да спука гума няма страшно .
  • 19 Съдията Дред

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    700 км е предела на витлов самолет с тези размери, и то за максимална, не за крайсерска скорост. Поради особености на дизайна и по голямото съпротивление скоростта пада допълнително. Ограничен е и от това, че има нужда от спокойна водна повърхност, за да излети и кацне. Не случайно сега всички хидроплани ги правят и с колесници, в случай на рязка промяна на времето след като е излетял. За гасене на пожари е идеален, зарежда значително по бързо от самолет кацнал на писта и пълнен от цистерни.
  • 20 Патето яки

    0 0 Отговор
    Най голямото пате !!!!