Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 13:58 3 771 22

Електрическият Ford Transit изненада с мощност и задно окачване, но не и с пробег

  • електромобили-
  • ford-
  • transit-
  • e-transit

За съжаление автономният пробег на микробуса не е впечатляващ

Електрическият Ford Transit изненада с мощност и задно окачване, но не и с пробег - 1

Ford представи E-Transit, който е електрическа версия на известния ван. Автомобилът ще се продава в Европа през пролетта на 2022 година.

Машината впечатлява предимно със своя електрически мотор с мощност 269 конски сили. Това е най-мощният микробус в класа. Не е изненадващо, че предните колела не могат да се справят с такава енергия, така че електрическата кола е създадена на базата на версията със задвижване на задните колела на Tranzit.

От Ford обаче не просто са "завинтили" електродвигателя към задния мост. Компанията е разработила уникално независимо задно окачване за този модел, осигуряващо по-добра стабилност и управляемост.

Автомобилът обаче се захранва от скромна батерия с капацитет 67 киловатчаса. Счита се, че обхватът, измерен според европейския цикъл WLTP, е до 350 километра. В Америка автономният пробег се измерва чрез по-строг EPA стандарт и тяхната присъда е само 203 километра, в които предвид капацитета, е по-лесно да се повярва.

Всъщност автономният пробег на E-Transit е доста произволна концепция в смисъл, че дадените цифри са осреднени. Превозното средство ще се предлага в 25 варианта, различни по дължина, височина и тип: изцяло метален микробус или с бордова платформа. Така че е очевидно, че обхватът ще бъде различен за всеки вариант.

Бордовото зарядно устройство има капацитет от 11,3 киловата. Фургонът може да се зарежда с постоянен ток от 115 киловата или повече от терминал за бързо зареждане. Зареждането от 15% до 80% отнема 34 минути. Батерията е гарантирана за 160 хиляди километра. Колата ще има и 220-волтов източник за енергия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Окачен таван

    12 3 Отговор
    Задно окачване или задно предаване? Малииии...

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Фордаки

    3 0 Отговор
    Тоя форд на ръце ли ходи?
  • 3 малиии

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Окачен таван":

    И двете, чети бавно и внимателно!
  • 4 гост

    14 7 Отговор
    Пределно ясно е , че Форд иска да не изпусне нишата за градски куриери и строителни фирми , където 200 км дневен пробег са предостатъчни и до 3-4 години масово ще се минат на електрички , като в същото време запази конкурентна цена с тази неголяма батерия ! Също така след 3-4 години като паднат цените на батериите и конкуренцията го притисне само с една по-голяма батерия на горе долу същата цена пак ще е в играта и също ще покрие и по-голям пробег , макар че и с тази с междинно дозареждане спокойно може да покрие 500-600 км дневен пробег , което дори на магистрала при спазване на ограниченията за бус от 100 км/ч са 6-7 часа !!

    Коментиран от #19

  • 5 Ха ха

    7 6 Отговор
    форд и циганин умират на пътя и работя само лятото.

    Коментиран от #6

  • 6 Мондео

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Баща ти ако е имал некой изхвърлен форд и цел живот е лежал под него , а после ти е разправял вицове - ние кво да направим? 7 ма година карам Мондео , нямам проблеми. А ти продължавай да пишеш тъпизми от миналия век - не ми пречиш.
  • 7 Луда електрификация

    15 1 Отговор
    ЧЕТЕТЕ ЗАРЯДНО 115 КИЛОВАТА!!!!! ТАМ ЗАРЕЖДАШ ЗА 36 МИНУТИ ДО 80%!!!!ЛУДА РАБОТА. ПИТАЙТЕ ЕНЕРГО ПРО КОЛКО ЩЕ ВИ СТРУВА ТАКАВА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ???? КОЛКО ЩЕ ВИ СА ДЕБЕЛИ КАБЕЛИТЕ. ТО Е ЦЯЛ ТРАФОПОСТ.ПЪЛНА ОГРОМНА НАБУТВАЦИЯ. А ЗА ГАСЕНЕТО НА ПОЖАР НА БУСА ЩЕ ТРЕБЕ ЖП ВАГОН С ВОДА.

    Коментиран от #9, #18

  • 8 стар форд

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Окачен таван":

    ТОЛКОВА МОГАТ НАШИТЕ НЕДОУЧИЛИ МИСИРКИ. ОКАЧЕНИ МИСИРКИ!!!
  • 9 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Луда електрификация":

    Първо такова зарядно не си купуваш сам , това са бързите зарядни станции по пътищата , където се дозарежда !! Второ най-голямата зарядна станция в Европа има над 40 зарядни на 250 квт , тоест над 10 МЕГАВАТА !!! Това според тебе е невъзможно нали , хахахах !!! Ама е факт !! И трето с вграденото зарядно от 11 квт се зарежда до 100 % за по-малко от 7 часа в гаража през нощта на ниската тарифа и това е , което интересува купувачите , а плювачите като тебе ясно , че ги интересува плюенето , ама вече никой не ви връзва , даже само ви се смеят на простотията !!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 АЕЦ БЕЛЕНЕ

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    ТИ РАЗБИРАЧО, НЕУКИИ ИМАШ ЛИ СИ НАПРЕДСТАВА КОЛКО Е 2 МЕГАВАТА ДА ГИ ПРОИЗВЕДЕШ. ОГРОМЕН БЕЗЧЕТКОВ ГЕНЕРАТОР ЯПОНСКИ ПО-ГОЛЯМ ОТ СРЕДЕН ТРАНСФОРМАТОР И ОЩЕ ГО-ОГРОМЕН 16 ЦИЛИНДРОВ ДВИГАТЕЛ С ТУРБОНАДУВ. ИМАШ ЛИ СИ НАПРЕДСТАВА ЧЕ СПРЯХМЕ 4 АТОМНИ ЕНЕРГО БЛОКА ПО НАД 400 МЕГАВАТА. Е ОТ ДЕ ЩЕ ДОЙДЕ ТОВА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО????? ОТ СЛЪНЦЕТО И ОТ ВЯТЪРА. В ЕДНО ЖИЛИЩЕ ЗАХРАНВАНЕТО Е ДО 10 КИЛОВАТА, ПЕЧКА ОТОПЛИТЕЛНА 3 КИЛОВАТА, БОЙЛЕР 2 КИЛОВАТА, ТЕЛЕВИЗОР,ХЛАДИЛНИК,ОСВЕТЛЕНИЕ 1 КИЛОВАТ. ОТ ДЕКА ЩЕ ТИ ДОЙДАТ ОЩЕ 11 КИЛОВАТА В КЪЩИ ДА СИ ЗАРЕЖДАШ ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА БРЪКМА??? ЩЕ ТИ ГРЪМНЕ ИНСТАЛАЦИЯТА ТВОЯТА ,НА ВХОДА И НА БЛОКА. ТИ ТЕЯ КИЛОВАТИ ГИ ИМАШ КАКТО РАЗБОЙКО МИЛЯРДИТЕ. МАЛЪК, ЖАЛЪК, ФАНТАЗЬОР.

    Коментиран от #14

  • 11 СЧЕТОВОДИТЕЛЯ

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    11 КИЛОВАТА НОЩНА ПО 15 СТОТИНКИ ПО 7 ЧАСА СА ОКОЛО 12 ЛЕВА ПО 30 ДНИ СА 360 ЛЕВА ЗА МЕСЕЦ. АЗ ЗРЕЖДАМ ГАЗ МЕСЕЧНО ЗА 150 ЛЕВА И МИНАВАМ СЪЩИТЕ КИЛОМЕТРИ.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "СЧЕТОВОДИТЕЛЯ":

    11 квт нощна по 11 (!!!!!!!!) стотинки са 1, 20 лева , а от 67 квт батерия използваеми са най-много 63-64 квт , което явно ти е неизвестно , ама и сметки си тръгнал да правиш !! Та 64 квт по 11 стотинки са точно 7, 04 лева , "разбирачо" , щото зарядното е с МАКСИМАЛНА мощност 11 квт , ама това не значи че зарежда постоянно с такава , нито че може да зареди повече от 64 квт в тая батерия !! Демек 7 лева за 200 км в най-лошия случай , в нормалния 7 лв за над 300 км !!! Айде да чуя къв е тоя бус 3 тона , дето гори 3,5 0 лева до 2 лева газ на 100 км ????!!! Без да му смятам другите разходи , щото газта му е най-малкия !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #10 от "АЕЦ БЕЛЕНЕ":

    За твое най-голямо учудване , аз живея в средностатистически апартамент , след основен ремонт вярно , но строен през "социализъма" , с проточен бойлер 9 (девет) квт , два климатика по 2,5 квт , готварска печка с 9,5 квт обща мощност , пералня ,миялна , микровълнова , три телевизора над 40-50 инча , два компютъра и още не знам колко ел уреда и зимата работят обикновено над 90% едновременно !! С главен предпазител на 60 ампера и съм питал в енергото дали мога от таблото с електромера да ми изкарат още два такива до мазето и отговора беше няма никакъв проблем !!! Пък ти пиши ако искаш с още по-главни букви , ама това само показва , че освен неграмотен си и кьорав , хахаха !!!
  • 15 ЛЪЖЕЦ

    6 4 Отговор
    БОЙКО ТИКВОЧА КОГА ША СТРОИ ЗАВОДА ЗА ДИЗЕЛИ НА ФОЛКСВАГЕН ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    1 0 Отговор
    Е смехотворно е да му сложат такава батерия, като се има предвид, че ще се товари и ще се пътува от едно място на работа до друго, не е като градска количка. Към момента на пускането му на пазара 1кв батерия ще е под 100долара, или искат да кажат, че ще дадат само 7х.долара за батерия? А колко ще струва, да не би да е под 30х.евро?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Kevin

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ще измине 500-600 км, но ... някой друг път. Както лъжеха за разхода на бензин/дизел така лъжат и за пробега на ток - измeрeн cпoрeд eврoпeйcкия цикъл WLTP, e дo 350 килoмeтрa ... Aмeрикa по ЕPА cтaндaрта 203 килoмeтрa!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.