Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 12:36 7 342 9

Здрави ли са новите "айфони"? (ВИДЕО)

  • iphone-
  • 12-
  • тест

iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max преминаха през сериозен тест за издръжливост

Здрави ли са новите "айфони"? (ВИДЕО) - 1

Флагманът на линията смартфони на Apple за 2020 г. iPhone 12 Pro Max и най-малкият смартфон от поредицата, iPhone 12 mini, който влезе в продажба през миналата седмица, получиха традиционния тест за издръжливост от известния блогър Зак Нилсън от YouTube канала JerryRigEverything.

Експертът тества устойчивостта на надраскване на рекламираното от Apple покритие Ceramic Shield, устойчиво на удар, изследва въздействието на огъня върху производителността на екрана и, както обикновено, се опитва да счупи корпусите на смартфоните в тест за огъване.

Защитното стъкло Ceramic Shield е позиционирано от Apple като иновативно изобретение, което няколко пъти увеличава устойчивостта на екрана на удар. При тестването на Нилсън, който надрасква екрани с тестови обекти с различна твърдост по скалата на Mohs, беше установено, че драскотините се появяват на ниво 6, което отговаря на стандартите на съвременните смартфони.

Експертът обаче отбеляза, че в сравнение с миналогодишните модели iPhone 11 смартфоните 2020 на Apple са станали по-устойчиви на надраскване. Традиционно, за да се избегнат случайни драскотини от ключове и други твърди предмети, Зак все пак съветва да се монтира предпазно стъкло.

Боядисаната рамка и бутоните на страничните ръбове лесно се надраскват и развалят представянето на смартфоните. На гърба и блока на камерата ножът на експерта не остави видими драскотини.

Излагането на OLED дисплеи на смартфони на огън от запалка за 50 секунди също не е причини вреда на функционалността на екрана. Пикселите дори не потъмняват, както обикновено става след този тест.

Изпитването на огъване изненада Нилсон. Малкият iPhone 12 mini очаквано показа висока устойчивост на огъване, а дори извънгабаритният iPhone 12 Pro Max показа минимална деформация в този тест. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7287

    12 0 Отговор
    Мъка, мъка, да им имаме проблемите ..........
  • 2 Не е

    12 6 Отговор
    Само хуавей
  • 3 no face no name no number

    5 2 Отговор
    I phone? айайайай кошмар
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Onq s karucata

    4 2 Отговор
    Номер 4 по продажби в световен мащаб: Iphone...
    1.Samsung
    2. Huawei
    3. Xiaomi
    Какво повече да говорим.
  • 6 Onq s karucata

    2 1 Отговор
    Номер 4 по продажби в световен мащаб: Iphone...
    1.Samsung
    2. Huawei
    3. Xiaomi
    Какво повече да говорим.

    Коментиран от #7

  • 7 Тойота

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Onq s karucata":

    Здрави, здрави, ама друг път. Шестицата (и може би седмѝцата) бяха последните истински Айфони, с Главно А. На практика вечни. Тогава бяха върхът и продажбите им бяха успешни. Но след това заприличаха на нищо. Изглежда средата на 2017 им се отрази доста зле. Сега са поредният лъскав и празен б0k/\ұк.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.