Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 17:26 12 653 30

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

  • ракета-
  • леопард k-328-
  • подводница-
  • часовник

Руският производител на часовници "Ракета" пусна в продажба нов модел, за чиято изработка е използван метал от атомната подводница "Леопард K-328". Материалите за корпуса на ръчния часовник са доставяни официално от корабостроителницата.

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

Дизайнът на новата "Ракета" повтаря цветовете на подводницата. Циферблатът и лицевата страна на каишката са черни, а долната ѝ половина и ротора - червени.

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

В разработката на часовника е участвал първият капитан на "Леопард K-328" Валерий Дяконов. Благодарение на неговите познания за работата на подводничарите новата "Ракета" разполага с функции, които да облекчават живота им по време на плавания.

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

Механизмът, например, има двупосочен ротор, който удвоява ефективността на навиването, а това е удобно в теснотията на борда на подводница. Циферблатът и стрелките пък имат луминесцентно покритие, за да се виждат в тъмнина. Часовете са разделени на 6 секции, за да могат членовете на екипажа да следят за вахтите и смените без затруднения.

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

Подводничарската "Ракета" ще се продава със специален сертификат, който удостоверява произхода на метала, паметен знак с официалната символика на "Леопард K-328", допълнителна силиконова каишка и фирмен инструмент за смяната ѝ.

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

Часовникът ще бъде произведен в ограничен тираж от 300 бройки. Всяка от тях ще струва 94 000 рубли или €1 036.

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница

В Русия се продава ръчен часовник с метал от атомна подводница


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан

    27 3 Отговор
    Само една поръчка за Китай е необходимо да тръгне....
  • 2 Киро

    12 38 Отговор
    Доста оригинална идея, но е малко грозен.

    Коментиран от #6

  • 3 Страхотен

    33 3 Отговор
    Супер
  • 4 AA1

    29 6 Отговор
    А кога нашите военни ще измислят часовници, предназначени за морските, сухопътните или военновъздушните сили? Толкова ли нямаме часовникари в тази държава, или хора, мислещи как да се накарат военните, или пожарникарите, или пък полицаите да се гордеят с работата си?

    Коментиран от #7, #8, #18

  • 5 Евала

    20 3 Отговор
    бг произвежда дръжки

    Коментиран от #10, #11, #24

  • 6 ...

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Ти си по-грозен ,)
  • 7 СМЕРШ

    44 5 Отговор

    До коментар #4 от "AA1":

    Ние строителни пирони и оградна мрежа и дюбели и тнн. внасяме, ти очакваш, часовник? Бъди реалист!
  • 8 един от стадото

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "AA1":

    Ончо сега го събира тоя часовник. Одил до музейната подводница за матриял, ма не ставал. Много гнило бе, само мушама и епоксидна смола я държали на вода. Намерил една стара Победа за основа, ма то се оказала една лека кола с мотор фърлен в багажника. Накрая им теглил една майна и сложил новия си коаксиал Омега да се изфука..
  • 9 В.В.П.

    1 12 Отговор
    Искам Два.!!!.И бутилка ,,Вотка,,с червейче от Припят...Амммм.
  • 10 Rado

    9 23 Отговор

    До коментар #5 от "Евала":

    Швейцария прави Hublot, а Русия е направила дърво.
  • 11 гост

    9 18 Отговор

    До коментар #5 от "Евала":

    Ти да не мислиш ,че руснаците произвеждат нещо....Абсолютно същата кръгла нула са.

    Коментиран от #13, #21

  • 12 Audi s

    11 13 Отговор
    Имам подобен Восток К3 Submarine 200 и нещо €
    Красив е но до там,на ден избързва с 1 мин.и повече,около година го ползвах и приключи мача.Откачи пружина,ремонтирах го и около 6 месеца пак капитулира и до там,в шкафа.Имам и Tissot PRC пак автомат,ами направо не повярвах върви като кварцов 0 сек.за месец не за 24 часа 2 години го носих.Та накратко Русия и часовник бегай,ако ще и от на самолет перката да е направен,не може да му се вярва.

    Коментиран от #15, #19, #29

  • 13 един от стадото

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    руските часовникарски обединения отдавна не съществуват. Часовникарските им заводи, първи, втори трети, така бяха именувани според количеството и що годе качеството не работят. Това което виждаме сега са напъни на местни богаташи и олигарси да възродят някаква стара слава. Правят само корпусите и си придават важност с измислени истории от подводници и коли дори. Имат един часовник ЗИЛ114, огромен, натруфен,с верига като от Т34. 1400и нещо лева, е и.. с японски механизъм на Миота за 30-40лв. Дори стария Луч беше класи над него..

    Коментиран от #14

  • 14 А МИИИИ

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "един от стадото":

    ....че то и швейцарските от среден клас са така,ползват основно механизми на ,,Ронда '' и ,,Ета'' ,създават само дизайна.Да не говорим че има производители
    /примено ,,Ротари'/' които въпреки че са швейцарска марка имат и колекции модели които не са ,,swiss made''/запазено географско понятие за часовници произведени в Швейцария.
  • 15 БгТурист

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Audi s":

    Извинявай колега, но това , което имаш , не е руски часовник .
    Има разлика между брандовете "Восток" и "Vostok Europe".
    Има достатъчно инфо в Нета , можеш да провериш .

    Коментиран от #17

  • 16 оня с коня

    12 10 Отговор
    Единствено Руснак може да измисли подобна Ръбата и Грозновата Недоделка.И за какъв Метал от Подводница можем да говорим в съвременен часовник и колко ли тежи "Произведението"?Часовникът ми е "Атлантик"/Швейцарски/ ,херметик,закупен преди около цели 20г.Не е мръднал като Точност/възможно е да дава отклонение Десетина секунди на Година/,но не това е важното в Случая,а Материалът му на Изработка:Корпусът е изработен от ТИТАН за намаляване на Теглото,а стъклото е САПФИРЕН КРИСТАЛ за да не се надрасква- поне така пише на Капака му отзад.Колкото до Цената му - Не е 1000 евро като Руския,а само скромните 300лв!Има обаче нещо много по-съществено от сравняване на Часовници и то е:Щях ли спокойно и безпрепятствено да напиша подобен Коментар през 45 годишната Руска окупация на България?!
  • 17 Audi s

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "БгТурист":

    Моите уважения,колега на часовника пише Russian movement.Произвежда се в Чистопол,ми го доставиха от там.Купих го за работа,търсех здрав,водоустойчив бърз поглед и най-важното точен.Ами единствено от изброените,не е точен,не може да се довериш.Tissot е класи над.Имал съм също Seiko,Orient тва за автомати но Тисото е ном.1 в бюджетния клас.Поздрави
  • 18 Измислено е вече

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "AA1":

    Часовниците вече не са това, което бяха. Вече не се правят от часовникари, както си мислиш. Вече не показват само часа и датата както си мислиш.

    За какво му е на пожарникаря да знае колко точно е часа и коя е датата, докато гаси пожар? За него е по-важно да следи съвсем други параметри.

    А на полицая, за какво му е часът, като на часовника си може да види много по полезна информация?

    Да не говорим за военните.

    Коментиран от #20

  • 19 qwerty

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Audi s":

    за сметка на това миналата седмица 19.11 взех от джилянито certina ds action chronograph, който за една седмица отиде на 1:25 мин напред, тази сутрин “върна” на 0:57 мин???
  • 20 qwerty

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Измислено е вече":

    е аз съм обратното: след 10 г вярна служба смених касио патфайндъра за часовник от горния пост
  • 21 Димитър

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    И как оцеляват с тия санкции като не произвеждат, чудя им се... Изхитрили са се напоследък и пилешко да изнасят, сигурно го внасят от Марс и го препродават?

    Коментиран от #22

  • 22 Моше

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Димитър":

    Предполагам, че доста глупав и затова се чудиш много. Продоволствени санкции срещу Русия няма. Тя може да изняся и вняся каквото си иска. Точно Русия сложи такива санкции срещу запада, и забрани вноса на доста западни продукти. Така че могат да продават пилета ако искат и на луната.

    Коментиран от #30

  • 23 Красо

    0 1 Отговор
    Купете си Seiko Astron точноста му е 1сек на 100000години и през целият ви живот ще е най точния а цената по евтина от швейцарски обикновен.
  • 24 Jeep

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Евала":

    В нетa имa информaция. Потърcи БУЛЕТРОНИК
  • 25 zzl

    2 0 Отговор
    Ракета е най-бързия часовник на света
  • 26 1919

    1 0 Отговор
    Щом не е от " Курск " , не ми трябва .
  • 27 Преди време

    0 0 Отговор
    Много грозно сделано .
  • 28 Митс

    0 0 Отговор
    Къде видя час разделен на 6 секции?
  • 29 Татко ти

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Audi s":

    За тъй наречения "новодел",както казват руснаците има доста противоречиви мнения.Някой ги хвалят,други ги плюят,ти явно си случил на кофти бройка.Доколкото знам Восток използват и китайски компоненти,каси,верижки,безели,но механизмите са си руски.Е верно,че не се отличават с голяма точност,но има и изключения.Преди години имах Командирски-"заказ МО СССР",който е запознат знае за какво става дума,беше страшно куче.Какво ли не съм го правил,варих го в тенджера,после го сложих във фризера за един ден,няма умиране. По морета съм го влачил,по планини и гори,къде ли не съм го тормозил и вървеше и вървеше.И държеше +2 секунди на 24 часа след настройка при познат часовникар.Бартеросах го с един австриец в една дискотека.Сега имам Амфибия 420 автомат,върви си добре,около 8-10 сек на денонощие минус.Вече 2 години няма ядове с него,макар че го взех от форума Стрелки втора ръка.
  • 30 факти

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Моше":

    Русия била наложила санкции :D Само ти ли не си наясно ,че русия е едно мижаво джудже във всяко отношение и не може да налага каквото и да било ,а може само да поема шамарите ? Санкциите са на степени ,а русия не е отнесла суровия ,защото това ще им е края и ще заприличат на Северна Корея.След незаконното анексиране на Крим САЩ само с лек замах удариха шамар на русия и бутнаха рублата с 50%.Американците ако решат сериозно да се захванат с русия ,това ще е пагубно за руснаците и тогава верно в матушка ще трябва да се яде само желязо и ракети.