Last news in Fakti

26 Август, 2021 15:35 2 438 1

Тайван със собствен космодрум

  • космодрум-
  • ракети-
  • космос-
  • изграждане-
  • тайван

Изграждането му ще започне през 2022 г.

Тайван със собствен космодрум - 1
Снимка: Shutterstock

Тайванската администрация планира да изгради стартова площадка за изстрелване на ракети в космоса. Това съобщи Централната информационна агенция на острова с позоваване на ръководителя на космическия отдел У Цзунсин.

Изграждането ще започне през 2022 г., каза той след очакваното приемане от Тайпе на законопроекта за изследване на Космоса.

За изграждането на мястото за изстрелване е определено село Мудан в окръг Пингтун в южната част на страната. В момента представители на космическия отдел преговарят с местните жители по този въпрос.

По-рано тайванската търговска космическа компания TiSPACE поиска разрешение за изстрелване на първата си ракета в Австралия. Австралийските власти съобщиха в понеделник, че изстрелването на ракетата е договорено. Точната дата ще бъде определена в рамките на месец.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    4 4 Отговор
    Глупости пак! А Китай?