Last news in Fakti

26 Август, 2021 19:18 5 849 5

Новият iPhone 13 със специално разработено Face ID за преодоляване на маските

  • apple-
  • face id-
  • маска-
  • iphone 13

Изглежда, че от Apple тестват нова технология в свят с COVID-19

Новият iPhone 13 със специално разработено Face ID за преодоляване на маските - 1
Снимка: Apple

Носенето на маски на практика направиха Face ID системата на Apple почти неизползваема в модерния свят с COVID-19. Редица фенове се надяваха този проблем да се реши с представянето на iPhone 13, който според ранните слухове трябваше да бъде оборудван със сензор за пръстов отпечатък под дисплея.
Към момента тази идея не е на преден план, но изглежда, че от Apple имат друго решение, което трябва да реши проблема с носенето на маски и използването на лицево разпознаване за отключване, извършване на плащане и други подобни услуги.

Според различни слухове, разпространени от Front Page Tech от компанията тестват нова подобрена технология, която да преодолява маските и да решава проблема. В доклада се твърди още, че служители на Apple дори са получили специален калъф за iPhone 12 в който е внедрена новата функция и преодолява вграденото Face ID, за да бъде тествана в реални условия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андро

    17 8 Отговор
    Хандроидите и без маска трудно те разпознават. Или отключват със снимка. Или се “припознават”.
  • 2 И сега?

    14 6 Отговор
    Разбрахте ли за кво беха протестите миналата година? Контрол на тълпата.
  • 3 Неандерталци

    7 13 Отговор
    Ами да питат Майкрософт, Лумиата се отключва с ирисов скенер, даже и с тъмни цайси и нощтно време. Епъл, кво да ги прайш...
  • 4 Asus ROG 5 Huawei 50

    13 8 Отговор
    Искам да кажа че за мен Oneplus, Oppo, Xiaomi, Samsung, VIVO, NUBIA са невероятни марки и да се занимават хората със айфонъъ само си е невежество от към мобилни технологйи сериозно.
  • 5 аифон 0

    5 5 Отговор
    Технологията се развива линейно бавничко но гарантира купища донори, материалисти! оо да и аз се фукам че жената доволна на евтин телефон.