Last news in Fakti

1 Септември, 2011 17:33 1 379 2

Електромобилите са до десет пъти по-икономични от бензиновите

  • електромобил-
  • икономичност-
  • зелени технологии
Електромобилите са до десет пъти по-икономични от бензиновите - 1
Разходите за зареждане на батериите варират от една десета до половината от тези за бензин, установи американско проучване

Според анализа „United States Smart Grid: Utility Electric Vehicle Tariffs”, разходите за зареждане на електромобилите излизат на техните собственици от десет до два пъти по-малко, отколкото при зареждане с бензин.

Проучването, огласено неотдавна от компанията Northeast Group (NG), се базира на данни от експлоатацията на сравняваните превозни средства в САЩ. Експертите са категорични, че електромобилите са значително по-изгодни от традиционните возила.

Редица специалисти наблягат и на факта, че електромобилите са по-икономични от своите събратя – хибридите, които макар и да снижават разходите спрямо традиционните коли, все пак имат голяма консумация.

Като се добави и скъпото техническо обслужване на хибридните двигатели, поради тяхната сложност, излиза, че инвестицията се възвръща много по-трудно, отколкото в напълно електрическите коли.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 despeRADO

    1 0 Отговор
    :) това е известно много отдавна
  • 2 Николай Недялков

    0 0 Отговор
    Bre!